Hava Durumu

İkisi de bugün hizmete giriyor ama açılışı Başbakan yapacak

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2015 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2015 07:34
Sunu çok net ifade edebiliriz ki, sağlık yatırımlarında Bursa merkezde kördüğüm olurken ilçelerde tam tersi durum yaşanıyor.
Son üç yılda ilçelere yapılan hastaneler bir bir hizmete giriyor.
Orhaneli, İnegöl, Mudanya, İznik, Karacabey, Mustafakemalpaşa devlet hastaneleri hizmete girerken, Gemlik, Orhangazi, Kestel, Yenişehir hastanelerinin inşaat ve planlamaları sürüyor.
Mart ayında hizmete giren İnegöl Devlet Hastanesi’nden sonra bugün de 150 yataklı Karacabey ve Mustafakemalpaşa hastaneleri sağlık hizmeti vermeye başlayacak.
Bu ilçelerimize yapılan sağlık yatırımları aslında Bursa merkezindeki hastanelerde ciddi oranda yoğunluğunu azaltacaktır.
Nitekim, bu ilçelerde hizmete giren ve girecek olan hastanelerde yoğun bakım ünitelerinden tutun da ihtiyaç dahilindeki tüm branşlarda servislerin olması şunu ifade ediyor.
Buralardan şehir merkezindeki hastanelere hastanın gelme gereksinimi böylece ortadan kalkacaktır.
Hafta içinde Vali Münir Karaloğlu ile beraberinde milletvekili Önder Matlı,     Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, Belediye Başkanı Ali Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol ve daire amirleriyle birlikte bu iki ilçedeki hastanelerde incelemelerde bulunmuşlardı.
Her ne kadar bugün hizmete girecek olsa da bu iki hastanenin resmi açılışı ise önümüzdeki günlerde Bursa’ya gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından yapılacak.

İNEGÖL MOBİLYASI TESCİLLENDİ

İnegöl dediğimizde aklımıza iki şey gelir.
Biri köftesi diğeri ise son yıllarda müthiş gelişim gösteren mobilyasıdır.
İnegöl mobilyası markasının koruma altına alınması, İnegöllü mobilyacılar açısından üretim standardının geliştirilmesi amacıyla İMOS tarafından dört yıl önce başlatılan çalışmalarla nihayet İnegöl mobilyası marka tescil işlemleri sonuçlandı.
Türk Patent Enstitüsü’nden marka tescil belgesini almaya hak kazanan İnegöllü mobilyacılar, bundan böyle İnegöl mobilyası markasını kullanabilmesi için gereken asgari kalite standartlarını yerine getirme mecburiyeti oluşmuştur.
Bu da, bundan böyle yapılacak iş, marka sorumluluğunu taşıyacak ölçüde daha titiz ve kaliteli olacak anlamına geliyor.
İnegöl mobilyasının Türk Patent Enstitüsü’nden aldığı marka tescil belgesi, ülkemizdeki mobilya sektöründe bir ilk olmuştur.
Hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.

TRAFİK CEZALARINDA TAKSİTLENDİRME DÖNEMİ

Trafik cezaları bundan böyle biri peşin dört taksit halinde ödenebilecek.
Ancak bu ödeme sınırlı kişiler için geçerli olacak.
Yani, Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde yapılan yeni düzenlemeyle ekonomik durumu uygun olmayan sürücülere kesilen trafik cezalarına, biri peşin dört taksit halinde ödeme imkanı getirildi.
Sürücüler bu haktan yararlanabilmek için cezanın ardından bir ay içinde vergi dairesine başvuracak.
Böyle durumlarda hep mağdur olan dürüst yurttaşlar oluyor.
Şimdi yetkililere şunu sormak istiyorum.
Aldığı cezasını her türlü maddi zorluklarına rağmen zamanında ödeyerek devletine olan sorumluluğunu  yerine getiren vatandaş acaba enayilik mi yapmış oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.