Hava Durumu

İlçeler tamam sıra geldi il başkanlığına

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2014 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 07:46
AK Parti’nin, 14 Kasım’da Yıldırım’la başlayıp dün Kestel’le sona eren 17 ilçe kongresi tamamlandı.
Delege seçimlerini de dikkate alındığında sürecin başlama tarihini eylül olarak söyleyebiliriz.
Böylece üç aşamalı kongrelerin birinci ve ikinci etapları tamamlanmış olurken son aşama olarak 10 Ocak’ta yapılacak il başkanlığı kongresi kalmıştır.
Düne dönecek olursak AK Parti Kestel’i İlçe Kongresi’ne önce Murat Ay aday gösterilmiş daha sonra bu isimden vazgeçilerek Necmettin Ekinci, ismi üzerinde mutabakata varılan tek listeli bir kongreydi.
Birlik beraberlik mesajlarının verildiği Yeni Türkiye hedeflerinin delegasyona katılımcılarca yapılan konuşmalarla aktarıldığı mütevazi bir kongre olduğunu söyleyebiliriz.
30 Mart seçimleri öncesinde atama ile göreve getirilen Mehmet Güler’in Necmettin Ekinci’ye görevi tevdi etmesiyle sadece prosedür yerine getirilmiş oldu.
Kongrelere toplu katılımlarıyla dikkatimizi çeken partili milletvekillerinden Kestel’de bunu göremedik.
Sadece Bedrettin Yıldırım’ın vekil olarak katıldığı kongreye diğer Bursa milletvekillerinin katılamama sebebi TBMM’de devam eden bütçe görüşmeleriymiş.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra İl Başkanı Cemalettin Torun’un dışında ilçe başkanları ile ilçe belediye başkanlarının da katıldığı kongrenin Divan Başkanlığı’nı İl Başkan Yardımcısı Davut Gürkan yaptı. 
Bilindiği üzere AK Parti Genel Merkezi’nin delege seçimlerinden başlayarak ilçe kongrelerinde sürdürdüğü tek liste tek aday zorunluğu vardı.
Bunun adına da istişare kültürü diyen genel merkezin bu tutumuna Bursa özellinde 17 ilçeyi kapsayacak şekilde değerlendirdiğimizde başarılı olunduğunu söyleyebiliriz.
Harmancık, Büyükorhan, Mustafakemalpaşa ve İznik’te genel merkezin belirlediği isimlerin karşısına ikinci isimler çıkarılsada Büyükorhan dışında başarılı olunamamıştır.
Büyükorhan’da kazanan adayın partinin kurallarına uymadığı gerekçesiyle istifa etmesi sağlanmış ve yerine Hüseyin Korkmaz’ın ataması yapılmıştı.
AK Parti Bursa teşkilatlarını 2015 seçimlerine hazırlayacak, Yeni Türkiye hedefi yolunda partinin Bursa ayağını oluşturacak olan kadrolar dünkü yapılan Kestel kongresiyle netlik kazanmış oldu.
Şimdi sıra AK Parti İl Başkanlığı’na geldi...
İlçe kongrelerinde uygulandığı gibi il başkanlığı için de tek liste tek aday uygulaması geçerli olacağına göre sürpriz beklememek gerek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.