Hava Durumu

İlk 'kırmızı sokak' uygulaması Karacabey'e

Yazının Giriş Tarihi: 10.07.2017 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.07.2017 07:48

Halk arasında "kırmızı sokak" olarak adlandırılan uygulama çok konuşulmuş ancak fiilen hayata geçirilemeyen içkili mekanların şehir dışına çıkarılıp aynı yerde toplanmasına yönelik çalışmaya ilk kez Karacabey Belediyesi'nce başlanıyor.
Karacabey AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol'a Bursa'daki 18 belediye arasında uygulamaya geçme çabasındaki belediyenin niçin Karacabey olduğunu sordum.
Vatandaşlardan gelen yoğun şikayetlermiş.
Gerekçe, ilçedeki birahane ve benzeri yerlerde erkeklerin ilgisini çekebilmek için bayan garsonların çalıştırıldığı hatta bazı mekanlarda ise konsomatrislik yaptıkları gerekçesiyle bu durumdan ilçe halkının rahatsız olduğuymuş.
Hatta geçenlerde de bir süredir Karacabey Belediyesi'nce yürütülen çalışmayla ilgili olarak İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nce hazırlanan projenin görselleri, meclis salonunda yapılan toplantıda mekan sahiplerine sunulmuş.
Bursa'da ilk olacak uygulama için vatandaşların talepleri yerine getirilirken de mekan sahiplerini mağdur etmemeye özen gösterilerek proje, bu doğrultuda şekillendirilmeye çalışılıyormuş.
Hazırlanan proje, 24 dönümlük alanı kapsıyor ve her biri açık ve kapalı 482 metrekarelik mekanlardan oluşacak 20 işyerinden oluşuyor.
Ayrıca burada ortak alan olarak hizmet verecek taksi durağı, lokanta, hazır yiyecek satılan dükkanlar yer alıyor.
Projede tek sorun, kırmızı sokağın ilçenin hangi bölgesine yapılacak olmasının belirlenmesidir.

Yatırım yapabilmek için kaynak yaratıyor

Pek çok belediye gibi Mudanya Belediyesi de, mali sıkıntı içinde boğuşuyor.

Hizmetlerin aksamadan yürüyebilmesi için bir süredir para kaynağı arayışına giren belediye çareyi Has Mahallesi'nde mülkiyeti belediyeye ait 35 parça arsanın satışında bulmuş ve belediye meclisince olumlu karar alınmış.
Başkan Hayri Türkyılmaz, satışlardan elde edilecek gelirin Yıldıztepe, kreş ve anaokulu ile Taş Mektep projelerinde kullanılacağını söylemiş.

Önemsenmesi gereken proje

Mustafakemalpaşa Belediyesi'nce hazırlanan Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstidam Edilebilirliklerinin Desteklenmesi Hibe Programı'na alınan AB destekli proje, ilgi görüyor.

Engellilerden kadınlara, işsizlerden çocuklara ve Roman vatandaşlara kadar 660 öğrenci ve ailesini kapsayan, "Yaşama Katılıyorum Projesi"nde uzman eğitimcilerce güvenlik yaklaşım, iletişim becerileri, öfke kontrolü, etkili baş etme yöntemleri ve kişisel farkındalıkla ilgili sunumlar yapılıyor.

Farkındalık yaratabilmek işte böyle olmalı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.