Hava Durumu

İnegöl bunu başardığına göre...

Yazının Giriş Tarihi: 15.04.2016 07:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 07:19
Yayaların kullandığı kaldırımlar müsait olmasına rağmen yolun ortasından yürüyenlere şu benzetme yapılır.
“İnegöllüler gibi yolun ortasından yürüyorsun” diye.
Deyimin gerekçesi şudur.
İlçe merkezindeki esnafların neredeyse işyerlerinden daha fazla metrekareyi kapsayan dükkanlarının önüne ürün ve malzemeleriyle sanki babasının yeriymiş gibi zapt etmesiyle kaldırımlar işgal edilirmiş.
Hal böyle olunca da bu güzergahtan geçecek vatandaşlar da kaldırımlarda yürüyecek yer kalmadığından yolun ortasından yürümek zorunda kaldıkları için bu benzetme yapılırmış.
İnegöl Belediyesi’nin ısrarlı tutumuyla İnegöllüler için söylenen hem bu deyimi hem de vatandaşın kullanım hakkına sahip kaldırımları işgal eden bazı esnaflara yasanın gereğinin uygulanmasında başarı sağlanmıştır.
Pek çok belediyenin bu konudaki girişimleri sonuçsuz kalmış olsa da İnegöl Belediyesi’nin bu pozitif ayrımcılığın üzerine giderek çözümlemesi kentimizdeki belediyelere örnek olmuştur.
İşte bu belediyelerden biri de Osmangazi Belediyesi’dir.
Şunun altını önemle çizelim ki, kaldırım işgallerine karşı belediye meclisinin ortak kararının yanı sıra STK’ların ve odaların desteğiyle esnaf ve halk bu konuda bilgilendirilip adil bir uygulamayla İnegöl bu ayıptan kurtulmayı başarmıştır.
Osmangazi Kent Konseyi Genel Sekreteri Dr. Yaşar Kuru ve yönetim kurulundan oluşan bir ekip, Türkiye’nin sorunu olan kaldırım işgali yasağını ilçede nasıl hayata geçirdiklerini araştırmak üzere Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın talimatıyla geçenlerde İnegöl’e gitmişler.
Biz de inşallah diyoruz, kentimizde başlı başına sorun teşkil eden kaldırım işgallerinin çözümüne yönelik Osmangazi Belediyesi’nin girişimi memnunluk vericidir.
Ancak, çalışmanın geçmişte olduğu gibi siyasi çıkarların devreye girmesiyle sonuca gidilmesinden asla vazgeçilmemelidir.
Zira, kaldırımların yasalarca yayaların kullanımına ait olduğu belirtilmektedir.
Yasanın uygulatılması gibi takibi de belediyelerin görevi olduğuna göre vatandaşın hakkının korunup kollanması sorumluluğunun üzerlerinde olduğu unutulmamalıdır.

İznik koşu festivali yarın başlıyor


Türkiye’nin en çok ilgi gördüğü en büyük patika yarışı “İznik Ultra Maratonu” yarın başlıyor.
15-17 Nisan arasında 5’inci kez düzenlenecek yarışa 22 ülkeden 600’ü aşkın sporcu katılacak.
Sporcular, 130, 80, 50 ve 15 kilometrelik parkurları koşacak etkinliğin finali 5 kilometrelik tarihi kent koşusuyla sona erecek.
Macera Akademisi-Race Setter tarafından Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve İznik Belediyesi’nin desteğiyle tam bir koşu festivali olmaya hazırlanan ilçede, İznik Ultra Maratonu heyecanı yaşanıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.