Hava Durumu

İnegöl’e 250 milyonluk büyükşehir yatırımı

Yazının Giriş Tarihi: 20.01.2015 06:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.01.2015 06:32
İnegöl Belediyesi’nin yıllık değerlendirme toplantısı hafta sonu Eskişehir Rixos Otel’de gerçekleştirilmiş.
İki gün süren toplantıda, 2014 yılında yapılan çalışmalar değerlendirilirken, 2015 yılında yapılması hedeflenen projeler açıklanmış.
Zannediyorum benim gibi siz de merak etmişsinizdir...
İnegöl’ün sorunlarının niçin İnegöl’de değil de Eskişehir’de değerlendirildiğini.
Başkan Aktaş’a sordum.
Yıllık değerlendirmeleri her yıl başka bir ilde yapma geleneğinin devamı olarak açıkladı.
İlginç…
Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe geçiş sürecinde yaşanan aksaklıklar nedeniyle en çok kendilerinin mağdur olduğunu her fırsatta ifade eden Başkan Alinur Aktaş, anlaşılan o ki, artık şikayet etmeyi bırakmış çözüm peşine düşmüş.
Nitekim, yeni yasayla yeni döneme girdiklerini ve ilçeye Büyükşehir Belediyesi’nce önemli hizmetlerin 2015 yılında geleceğini söylemiş.
Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yılda İnegöl’e en önemli yatırımı, 250 milyon lira maliyetinde olan kanalizasyon, yağmursuyu ve su hatlarının yenilenmesi olacak.
Hatta ihalesi de yapılan çalışmalara başlanmış durumda.
İnegöl’e yapılanlar-yapılacaklar olarak değerlendirilen toplantının son bölümünde ise Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılında ilçe ve mahallelerine yapmayı hedeflediği projeler ise şunlar olarak açıklanmış:
Mahallelere köy konağı, Pazartesi Pazarı Otopark çalışması, Ankara yoluna cepheli binalarda cephe güzelleştirme uygulaması, Akıncılar ve Cerrah mahallelerine meydan düzenleme uygulamaları, yeni hastane etrafında kentsel tasarım çalışması, eski hastane ile eski kültür sarayının yıkılması ve buralara meydan düzenlemesi ve son olarak da katlı otopark ve köylü pazarının yapılması.
Umuyorum ki İnegöllüler, bu yeni yatırım planlamasıyla “Büyükşehir Belediyesi bizden aldığının yarısını hizmet olarak geriye vermiyor” serzenişinde artık bulunmamalılar.

“BENİM SON DÖNEMİM”

İnegöl’ün sorunlarına Eskişehir’de çözüm arandığı toplantıda dikkati çeken bir husus da, Başkan Alinur Aktaş’ın bir daha başkanlık için aday olmayacağını deklare etmesi olmuş.
Üçüncü dönemini tamamlayacak olan Aktaş’ın kanımca hedefinde milletvekilliği var…
Olmaması için eksisinden çok artılarının olduğu Başkan Aktaş’ın İnegöl özelindeki konuya hakim olduğu bir gerçek.
Bu dönemle birlikte belediyecilikte 15 yılını tamamlayacak olan Aktaş’ın bilgi ve tecrübesinden partisi mutlaka yararlanmak isteyecektir.
Aslında sadece belediyecilik hizmetleri olarak da değerlendirmeyip siyaseten üç yerel, iki genel, bir cumhurbaşkanlığı seçimleri ile bir  referandum tecrübesi yaşamış  kişinin yeni hedefinde TBMM  olmalıdır.

ULUABAT'A KAPALI SULAMA SİSTEMİ

İktidar partisinin 11 milletvekili arasında çalışmalarıyla dikkatimizi çeken diğer bir isim de Önder Matlı’dır.
Özellikle Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerine hükümet yatırımlarının ulaşmasında önemli katkılar sağlayan Matlı, aynı zamanda TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi.
Vekil Matlı, bu iki ilçemiz için hayati önem taşıyan “Uluabat Kapalı Devre Sulama Sistemi” ihalesinin 20 Ocak’ta gerçekleşeceğini açıklamış.
Bölgenin verimliliği açısından önemli bir gelişme olan kapalı devre sulama sistemi projesinin 14 ayda tamamlanması planlanıyor.
Uluabat pompaj sulaması ile 6 bin hektar tarım arazisinin sulandığını belirten Milletvekili Önder Matlı:
“Sulama sahasının kanaletli ve enerji giderinin fazla olması nedeniyle randımanı yüzde 35-45 arasında değişiyor. Kanaletli sulama sisteminden basınçlı kapalı borulu sulamaya geçilmesiyle bu randıman yükselecek” diyor.
Bu da, Marmara Bölgesi’nin sebze stokunu büyük ölçüde karşılayan bölgede daha sağlıklı üretimin yapılacağı gerçeğini ortaya koyuyor.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.