Hava Durumu

İnegöl’e iki yılda 224 proje

Yazının Giriş Tarihi: 17.06.2016 02:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 02:17
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ramazan ayı nedeniyle her gün başka bir ilçeye giderek buradaki büyükşehir yatırımlarını yerinde inceleyip akşamda halkla iftar sofrasında bir araya geliyor.
Karacabey, Büyükorhan, Gemlik, İznik ve dün de İnegöl’e bürokratlarıyla giden Başkan Altepe yağmur suyu, kanalizasyon hattı çalışmalarının temelini atmış.
İnegöl’ün özellikle istihdama yönelik gelişmelerin son yıllarda artış göstermesiyle ülkenin dört bir yanından göç alarak büyüyen nüfusuna, ekonomisine ve ihracatına paralel olarak yatırım ihtiyaçları da artmıştır.
Bu noktada “Bütünşehir” yasası kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin İnegöl’de ilk olarak Merkez Pazar Alanı (MERPA) yapımıyla başlayan bugün de yağmur suyu ve kanalizasyon hattı temel atma çalışmasıyla devam edilen iki yılda uygulamaya geçirilen ve de planlanan toplam proje sayısı 224’tür.
Başkan Altepe’nin, “Bu ve devamında yapılacak hizmetler İnegöl’ün değerine değer katacaktır” dediği altyapı yatırımların birinci etabının maliyeti 21 milyon liradır.
 İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da vurguladığı gibi ilçenin altyapıdan kırsala yıllardır çözüm bekleyen birikmiş sorunlarına Büyükşehir Belediyesi’yle neşter vurulmuştur.
Zannediyorum, Osmangazi ve Yıldırım’ın dışında 224 adet yatırım planlamasının yapıldığı başka bir ilçe yok.
Nitekim de İnegöl, başta nüfusu ve çok yönlü potansiyeliyle bu hizmetleri hak ediyor.
Şunu da unutmamalıyız, İnegöl’ün devlet yatırımları anlamında AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin’in de katkısı yadsınamaz.

 

Şahin, yeni görevine başladı


AK Parti Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili Hüseyin Şahin, Genel Başkan ve Başbakan Binalı Yıldırım’ın onayıyla getirildiği AK Parti Genel Merkezi Ekonomi İşleri Başkan Yardımcılığı görevine önceki gün başladı.
Şahin, bundan böyle gün içinde öğlene kadar yeni görev yeri AK Parti Genel Merkezi’nde olacak.
Öğleden sonra ise Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili görevi için TBMM’ye geçecek.
Hiç şüphemiz yok ki diğerleri gibi yeni görevinde de başarılı olup kentimizi temsil edecek olan Şahin’e biz de hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz.

 

Turizm acenteleri çıkış yolu arıyor


Turizm sektöründe yaşanan krizin en çok seyahat acentelerini vurduğuna dikkati çeken Güçlü TÜRSAB Platformu Sözcüsü Hasan Erdem, kapanma noktasına gelen binlerce acentenin bir nebze de olsa nefes alabilmesi için yeni acente kurulumuna beş yıl süreyle tahdit uygulaması gerektiğini söylemiş.
Hiç de haksız sayılmaz.

 

Mobilyanın kitabı yazılacak


Gerçekten de İnegöl için önemli bir geçim kaynağı olan mobilyanın daha önce de geçmişten bugüne uzanan hikayesini anlatan Mobilya Ağaç Müzesi büyük ilgi görmektedir.
İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, şimdi de ilçe ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan İnegöl mobilyasının tarihinin ilk kez kitap haline getirileceğini söylemiş.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.