Hava Durumu

İnegöl gençliğine yapılmış en iyi yatırım olacak

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2016 01:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2016 01:12
Dört siyasi parti ve 17 sivil toplum kuruluşunun gençlik kollarından 18 kişiden oluşan İnegöl Gençlik Platformu, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Jandarma Komutanı Bnb. Uğur Baş ve Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan önceki gün bir araya gelmişler.
Gelişlerinin amacı, İnegöl gençliğinin geleceğini ortak akılla sağlam temeller üzerine oturtmak.
Bu tür toplantıların diğer ilçemizde de yapılmasını arzuluyoruz ama herhalde en çok da İnegöl’ün buna ihtiyacı vardı.
Nitekim nüfusunun dörtte birinin öğrenci ve gençlerin oluşturduğu ilçede; uyuşturucu kullanımından vahşi cinayetlerin işlenmesi, gibi toplumsal olaylar nedeniyle Bursa’nın Adana’sı dedirten hadiseler yaşanmıştır.
Hatta ilçe protokolü, ilçenin isminin bu şekilde öne çıkmasından rahatsız olduklarını her fırsatta dile getirmektedirler.
İşte bu yüzden İnegöl Gençlik Platformu’nun önemi çok iyi kavranmalıdır.
Dünyada örneklerini görüyor, duyuyoruz.
Gençliğine sahip çıkmayan toplumların zaman içinde ne duruma düştükleri ortada.
Bu konuda merkezi yönetimlerden yerel yönetimlere kadar uzanan zincirin son halkasını anne ve babalar oluşturmaktadır.
Yani çocuklarımızı kötü niyetli kişilerden ve ortamlardan uzak tutmak emniyet güçlerinin görevi kadar biz ailelerin de sorumluluğundadır.
Çünkü halkanın birinin kopması halinde tüm zincirin işlevinin eksik kalacağını unutmamalıyız.
İşte bu yüzdendir ki, İnegöl Gençlik Platformu’nun ilçedeki gençliğin sorunlarını ortak akılla çözmek, talep ve isteklerini belirleyip kenti yönetenlere aktarıp yerine getirilmesinin takipçisi olmak, kanımca İnegöl gençliğine yapılmış en büyük yatırım olacaktır.

Demek ki parayla saadet olmuyormuş

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın girişimleriyle Nilüferspor A.Ş.’nin tescil hakkını satın alarak Karacabey Birlikspor adıyla ilçeyi Spor Toto 3. Ligi’nde oynayarak temsil eden futbol takımı, beklentinin çok uzağında kaldı.
Aldığı başarısız sonuçlarına hafta sonu evinde Gölcükspor’a da yenilerek üst üste altıncı mağlubiyetini alarak taraftarına hayal kırıklığı yaşatan Karacabey Birlikspor’un bu durumu akıllara şu atasözünü getiriyor.
“Demek ki parayla saadet olmuyormuş”

Evsizlere kapılarını açtı

Malum kış mevsimi kendini iyice hissettirmeye başladı.
Özellikle de geceleri sıfırın altına düşen hava sıcaklığı yüzünden sokakta yaşamak zorunda kalan insanların barınabilmesi için Gemlik Belediyesi’nce oluşturulan barınma evi kapılarını açtı.
Kış dönemi boyunca sokakta yaşayan evsiz vatandaşların soğuk kış şartlarından olumsuz etkilenmemeleri için yapılan duyurularla bu şekilde ihtiyaç sahiplerini çevresinde gören vatandaşların 444 16 05 no’lu telefonu insanlık namına arayarak bildirmeleri isteniyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.