Hava Durumu

İnegöl’ü farklı kılan projeleri

Yazının Giriş Tarihi: 16.04.2016 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 07:56
İnegöl; konumu, üreten ekonomisi, oluşturduğu markalarıyla ünü ülke sınırlarını aşmış bir ilçemizdir.
Yılda 1 milyar dolarlık ihracat hamlesiyle başta Bursa olmak üzere ülkemiz ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlamaktadır.
Dün, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın son iki yıllık hizmet icraatlarını paylaştığı toplantısı için İnegöl’deydik.
Aslında, Alinur Aktaş’ın, önce partisinin ardından da ilçe halkının teveccühünü alarak üç dönemdir seçiliyor olması başarılı olduğunun en güzel kanıtıdır.
Dolayısıyla üçüncü döneminin ikinci yılı değerlendirme sunumuna, “Biz insana öncelik veren bir belediyeyiz” diyerek başlayan Aktaş’ı dinlerken özellikle sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getiren insan odaklı projelerinin fazlaca oluşu ilgimizi çekmiştir.
Başkanın sunumu arasında dikkatimi çeken bir diğer husus da.
Büyükşehir Yasası kapsamında ilçeye son iki yılda Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan yatırımların, İnegöl Belediyesi’nin talep ve istekleri doğrultusunda hazırlanan projeler olduğuna vurgu yapmasıdır.
Başkan’ın sözleri yapılan hizmetlerin halk nazarında, “Bunlar Büyükşehir’in projeleri” olarak empoze edilmesine cevap niteliğindedir.
Rutin belediyeciliğin dışına çıkarak her konuda değişim ve dönüşümü yakalamış ilçenin bir özelliği de anaokulu, ilköğretim, lise ve fakülte olmak üzere yüzü aşan eğitim kurumuyla nüfusunun dörtte birine tekabül eden 58 bin 500 öğrenciye sahip olmasıdır.
Başkan Aktaş, bu genç nüfus potansiyelini iyi analiz edip geçmişle gelecek arasında kurduğu köprünün temellerini eğitim gönüllüsü bir belediye olarak atmıştır.
Velhasıl İnegöl Belediyesi, insana öncelik veren, dürüst, şeffaf ve adalet ilkesine bağlı, hizmetlerde kalite, nitelik ve kentsel estetiği gözeten, tarihi değerleri yaşatarak koruyan, kent yönetimine katılımı sağlayan, doğruluk ve yansızlık ilkelerine bağlı, güler yüzlü, kendini geliştiren ve üretken vizyoner bir belediye olma anlayışını benimsemiştir.

Paran yoksa aklını kullan formülü 

İnegöl Belediyesi, yukarıda aktardığımız gibi sosyal içerikli onlarca projesiyle farkındalık yaratırken bunların bir kısmını belediye bütçesinin dışında hayata geçirmeyi başarmıştır.
İnegöl Belediyesi’nin hazırladığı projeleri kalkınma ajanslarına (BEBKA) sunarak almaya hak kazandıkları hibe ve desteklerle yapıyor olması önemlidir.
Kısacası paran yoksa aklını kullan formülüdür.
İlgililere duyurulur. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.