Hava Durumu

İnegöl’ün bitmeyen il olma hayali

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2015 06:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2015 06:39
İnegöl, yıllardır il olma sevdasından hiç vazgeçmedi.
İnegöllüler’in yıllardır bitmeyen il olma hayali bugünlerde yeniden gündeme gelmiş.
Hatırlanacağı gibi il olabilmek için TBMM’de temaslarda bulunan İnegöllüler, Büyükşehir Belediye Yasası engeline takılınca Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin merkez ilçesi oluvermişlerdi.
İnegöllüler’i bu beklenti içine sokanlar sonucunun nereye gideceğini bilmeden geçmişteki bazı siyasilerin verdiği vaatleridir bunlar.
Çünkü her seçim arifesi ilçeye gelen siyasi parti temsilcileri, İnegöl halkının en büyük hayali olan il olma sevdasını bildikleri için hep bu sözü veriyorlardı.
Ancak bugüne kadar sözünü yerine getiren bir lider olmadı.
Ama halkın beklentisi de bitmedi, aksine arttı...
İnegöl’ün yeni yasa ile Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil olması bu beklentiyi bitirmişti ki, şu günlerde ilçe kamuoyunda özellikle de sosyal medyada il olunması tekrar tartışılmaya başlanmış.
Tartışma bazı sivil toplum kuruluşlarını da harekete geçirince İnegöl’ün Büyükşehir Yasası’yla kaybettiklerini geri alma adına il olmayı eskisinden daha çok istiyormuş.
İnegöl Genç İşadamları Derneği ilçenin il olması hususunda tespit ettikleri konularda Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile değerlendirme toplantısı yapmış.
Genç İşadamları Derneği’nin öncülüğünde ilçenin il olması için başlatılan imza kampanyasına destek her geçen gün artıyor.
Peki şimdi ne oldu da İnegöllüler’in il olma hasretleri yeniden depreşti.
Bence, Büyükşehir Yasası’nın sıkıntılarının İnegöl’de fazlasıyla hissedilmesi oldu.
Zira, bir yıldan beridir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden umduğunu bulamayan İnegöl’de il olma isteği yeniden tartışılmaya başlanmıştır.
Yanıt bekleyen bir soru da İnegöl il yapılabilir mi?
Ülkemizde 1999 yılından bu yana il sayısında değişikliğe gidilmedi.
AK Parti hükümetinin 100 il projesi tartışıldı, eyalet sistemi ile il sayılarının düşürüleceği konuşuldu ama henüz somut bir çalışma yapılmadı.
AK Parti hükümeti yeni il fikrine şu an için sıcak bakmıyor.
Bu durumda, İnegöllüler’in bitmeyen vilayet olabilme sevdası sürecek demektir.

“TBMM’DE ÖRGÜTÜN EMEKÇİSİ OLACAĞIM”­­

Metin Çelik ismi nerede telaffuz edilse hep CHP ile özdeştirilir.
Bunun nedeni de 20 yıllık CHP üyeliğinin 17 yılını aktif yöneticilikle geçirirken örgütün emekçisi olmasıdır.
Bu bilgi ve tecrübesini şimdilerde CHP milletvekili aday adayı olarak TBMM’ye taşımak isteyen eski il başkanı Metin Çelik, 29 Mart’ta yapılacak olan önseçimle ilgili üyelerle buluşma toplantılarını sürdürüyor.
Gün boyunca sivil toplum kuruluşları ziyaretlerinin dışında akşamları da en az beş mahallede üyelerin katılımlarıyla gerçekleşen kahvehane toplantılarında üyelerle bir araya geliyormuş Çelik.
Eski başkan, 20 yıllık CHP üyeliğinin 17 yılını aktif yöneticilikle geçirdiğini, örgütün emekçisi olduğunu üyelere anlatırken şöyle diyormuş:
“İnşallah önseçimde seçilebilecek bir sıralamada çıkabilirsem haftanın 4 günü Bursa’da örgütün emrinde olacağım. Ayrıca kentin sorunlarını her daim TBMM’de gündeme getireceğim”
Metin Çelik’in parti için geçmişte yaptığı çalışmalarını bildiğimiz için hiç şüphemiz yok ki, halkın vekili seçildiğinde bu sözlerini yerine getirecektir.
Çelik’in, bunları gerçekleştirebilmesinin yolu, önseçimden güvenoyu alabilmekten geçiyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.