Hava Durumu

İnegöl’ün ülke ekonomisine katkısı

Yazının Giriş Tarihi: 07.03.2016 07:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.03.2016 07:07
İnegöl’ün kentimiz ve ülkemiz için ne kadar önemli bir üretim merkezi olduğunu sık sık bu sütunlardan sizlere aktarmaya çalışıyorum.
Mobilyadan tekstile, verimli topraklarından turizme değin her açıdan söz sahibi ilçemizin 2015 yılı dış ticaret rakamlarını İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl geçenlerde açıkladı.
Buna göre, ilçede faaliyet gösteren 700 firmanın 789 milyon dolar ihracat, 33 firmanın da 269 milyon dolar ithalat yaptığını belirten Anıl, 2015 yılında 1 milyar 58 milyon dolarlık dış ticaret gerçekleştiğine vurgu yaparak, geçen yıl dış ticaret yüzde 10,5 dolayında gerilemesine rağmen 15 yıldır olduğu gibi yine dış ticaret fazlası verdiğini söylemiş.
Geçtiğimiz yılı sektörler açısından da değerlendiren Anıl, ilçenin lokomotif sektörü olan mobilyanın bir önceki yıla göre yüzde 5 kayıp yaşadığını ancak bu kayba rağmen ilk kez ihracatta birinci sıraya yerleştiğini vurgulamış.
Ayrıca Türkiye’nin mobilya sektöründe toplam ihracatının 2 milyar 167 milyon dolar olarak gerçekleştiğine dikkati çeken Başkan Anıl, İnegöl’ün bu ihracatın yüzde 15’i olan 325 milyon dolarlık kısmını gerçekleştirdiğini söylemiş.
Rakamların da ortaya koyduğu gibi İnegöl mobilya sektöründe ne kadar önemli bir noktaya geldiğinin kanıtı gibidir.
Biri iç diğeri dış piyasaya olmak üzere yılda iki kez ilçede düzenlenen mobilya fuarlarıyla farkını ortaya koyan İnegöl şimdi de Mobiliyum AVM showroom’larıyla dünyada söz sahibi olmaya aday.

Kararı Mudanyalılar vermelidir


Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yeni hastane yapılınca işlevine son verilen ilçe merkezindeki Mudanya Şaziye Rüştü Devlet Hastanesi ile ilgili açıklama yapmış.
Türkyılmaz, buranın yapılış amacına uygun kullanılmaktan vazgeçilmesinin eleştirilerek vakti zamanında annesi adına hastanenin yapımını üslenen hayırsever işadamı Hayri İpar’a saygı gösterilmesini istiyor.

Bu bir ihbardır


Anayasa’da belirtildiği üzere, “Herkes dengeli ve sağlıklı yaşama hakkına sahiptir” maddesi gereğince halk sağlığını tehdit eden elektromanyetik kirlilikle mücadelede de sorumluluk üstlendiğini açıklayan Büyükşehir Belediyesi Elektronik ve Haberleşme Şube Müdürlüğü’ne o halde bir ihbarda bulunmak istiyorum.
Defalarca yaptığımız girişimlerden sonuç alamadığımız Kestel ilçesi Yeni Mahalle Atatürk Caddesi 70’nolu apartmanın üzerinde kurulu baz istasyonunun çevre sakinleri olarak kaldırılmasını talep ediyoruz.

Gemlik zeytini için güzel gelişme


Yapımı süren İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun Gemlik yönündeki güzergaha ilçedeki zeytin satıcıları için yer tespiti yapılmış.
Zira Gemlik tipi zeytinin dünya markası olduğunu düşünürsek bunun için yer ayrılması bu açıdan önemlidir.
Zeytin satış alanının Engürücük’ten geçen otoyol güzergahına işyerlerinin yapım çalışmalarına yakında başlanacak.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.