Hava Durumu

İnegöl ve Gemlik’in bağımsız üniversite ısrarı

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2016 01:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2016 01:02
Bağımsız üniversite isteklerini her fırsatta ortaya koyan İnegöl ve Gemlik’in bu arzuları şu sıralar yine gündemde.
Hafta sonu Gemlik Üniversitesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin yapılan genel kurul toplantısında üniversite konusu yeniden gündeme gelmiş.
Eski Bakan Turhan Tayan, CHP milletvekilleri Orhan Sarıbal, Erkan Aydın, eski milletvekili İlhan Demiröz, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ercan Barutçuoğlu, Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, UÜ eski Rektör Yardımcısı Prof. Müfit Parlak, öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Batmaz, Asım Kocabıyık Yerleşkesi Meslek Yüksek Okulları kurucusu Prof. Abdürrahim Korukçu, AKP İlçe Başkanı Zafer Işık, MHP İlçe Başkanı Osman Durdu, CHP İlçe Başkanı Uğur Sertaslan, DP İlçe Başkanı Gülsen Canlı, TSO Başkanı Kemal Akıt, TB Başkanı Özden Çakır katılmış.
Anlaşılan o ki, ilçe protokolünden bu durumda eksik belediye başkanı ve kaymakam bey görülüyor. 
İlçenin yönetiminde söz sahibi bu kadar ismin bir araya gelerek ortak noktada birleştikleri husus, Gemlik’e bağımsız üniversitenin kurulması olmuş.
Şimdi de Gemlik’ten İnegöl’e geçelim.
UÜ İnegöl İşletme Fakültesi’nin kuruluşunun 6’ncı yıldönümü töreninde konuşan Fakülte Dekanı Prof. Dr. İbrahim Canpolat, “İnegöl’e bir an önce üniversite kurulmalı” diyerek ilçede uzunca süredir konuşulan bu beklentiyi bir kez daha dillendirmiş.
Kanımca kentimize bir üniversite kurulacaksa bunun adresi İnegöl olur.
Çünkü İnegöl’ün iktidar yani AK Parti lobisi Gemlik’in çok üzerinde.
Bu durumda Gemlik’in yapacağı şey bağımsız üniversite hayalinden şimdilik vazgeçip mevcut Hukuk Fakültesi’ne sahip çıkıp kaptırmamak için enerjisini harcamaktır.

Mermerin efendisine bu yakışırdı

Şehrimizin marka firmalarından olan Efendioğlu Mermer AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ergün Efendioğlu, adına yakışır bir eser yaptırıyor.
Gemlik Asım Kocabıyık Camii’nin önünde görenlerin ilgisini çeken tamamı işlemeli özel mermerden oluşan Osmanlı mimarisi çeşme ve şadırvanın inşaatı sürüyor.
Ergün Efendioğlu için bu eserin önemi şu:
Vefat eden eşi Emine Efendioğlu’nun doğum günü olan 7 Nisan tarihinde çeşme ve şadırvanın yapımını başlatan Ergün Efendioğlu, eşinin anısına eserin açılışını da 7 Nisan 2017’de yapacakmış.

Şehitlerin ismi yeni parklara veriliyor

Şehitlik kavramı Müslümanlar için peygamberlerden sonra Allah katında en yüce mertebedir.
Bu yüzden de şehit olan tüm vatan evlatlarının isimlerinin yaşatılması için özellikle belediyelerin çabaları takdire şayan.
Orhangazi Belediyesi, meclis toplantısında oybirliğiyle Şehit Vedat Akdağ ile Şehit Hüseyin Uslu isimlerinin yeni yapılan iki ayrı çocuk parkına verilmesi kararını almış.
Her iki şehidin ailesi ve Orhangazi Şehit Aileleri Derneği bu anlamlı kararlarından dolayı belediye meclisine teşekkür etmişler.
Ne kadar güzel bir vefa örneği değil mi?
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.