Hava Durumu

İnegöllüler artık kaldırımdan yürüyor

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2017 04:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.01.2017 04:52

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş anlatınca öğrendim.
İnegöllüler için söylenen bir deyim varmış.
Kişinin İnegöllü olduğu yolun ortasından yürümesiyle anlaşılırmış.
Gerekçeleri de şuymuş.
İnegöl esnafı, malzemelerini gelişigüzel koyduğu kaldırımları işgal ettiği için vatandaş da yolun ortasından yürümek zorunda kalırmış.
Bu alışkanlıklarını nereye gitse sürdürdükleri için İnegöllü oldukları bu yüzden anlaşılırmış.
Ama bundan böyle İnegöllü vatandaşlar bu alışkanlıklarından belediyenin kaldırım işgallerine karşı uyguladığı yaptırımlar sayesinde kurtulmuşlar.
İnegöl Belediye Meclisi, şehir içindeki esnafın dükkanlarının önüne vatandaşın geçişini engelleyecek herhangi bir ürün konulmaması adına bir yıl önce karar almıştı.
Halbuki pek çok belediyenin siyasi çıkarlarına zeval gelebilir endişesiyle alamadığı bu önemli kararı hem de oybirliğiyle alarak uygulamaya sokan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, esnaf odalarının hedefi haline gelmişti.
Halbuki anketler yapılarak halka sorulmak suretiyle ortaya çıkan sonucun uygulamaya konulması gereğince alınmış bir karardı bu.
Sorumsuz bazı esnafın tapulu malıymış gibi ürünlerini yaymasıyla oluşan kaldırım işgallerine müsaade etmeyip kararlılıkla meselenin üzerine giderek sorunu ortadan kaldıran İnegöl Belediyesi'nin bu başarısını tüm belediyelerimiz örnek almalıdır.
Bu arada, İnegöllüler de bundan böyle yolun ortasından değil kaldırımlardan yürümeye başlamışlar.

Hayvan sevgisi olmayanda merhamet olmaz

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, geçtiğimiz günlerde ilçede iki köpeğin öldürülmesiyle ilgili sosyal medyada paylaşılan görüntüler üzerine hayvanseverlerle bir araya gelmiş.
Kendisini ziyaret eden hayvansever dernek yöneticilerine konu hakkında bilgi veren Başkan Sargın, üzücü olayın belediyeyle ilgisi olmadığı gibi bu vahşeti yapanların İznikli olamayacağını söylemiş.
Ziyarette ayrıca dernek yönetimiyle belediye işbirliği yaparak birlikte çalışma kararı alınmış.
Şunu unutmamalıyız ki, dünyadaki bütün canlılar bizim kadar yaşama hakkına sahiptir.

En çok antibiyotik kullanan ilçe Gürsu

Yanlış ve gereksiz ilaç kullanımının dünyada olduğu gibi Türkiye'de de halk sağlığını etkileyen ciddi bir sorun olduğuna dikkati çeken Halk Sağlığı Müdürü Dr. Özcan Akan, kentimizin antibiyotik tüketiminde Türkiye ortalaması civarında olduğunu belirtiyor.
Akan ayrıca, Gürsu başta olmak üzere Osmangazi, İnegöl, Yıldırım ve Mustafakemalpaşa ilçelerinin antibiyotik kullanım ortalamaları yüksek olan ilçelerimiz olarak öne çıktığını belirtiyor.
O halde biraz dikkat...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.