Hava Durumu

İnsana dair yapılmış en anlamlı ve de önemli proje

Yazının Giriş Tarihi: 07.08.2017 08:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.08.2017 08:53

İnsanlar eşit şartlarda dünyaya gelmiyor.
Toplumdan her ne sebeple olsun bir şekilde ötelenmiş insanlara yardım etmek insanlık görevimizdir.
İnsana dair yapılan her çalışma hiç şüphe yok ki, toplumumuzun geleceği açısından çok önemlidir.
Aksi halde, karışımıza daha büyük bir potansiyel sorun olarak çıkabiliyor.
Yaşadığımız çevremizde maddi, manevi, ailesel sorunlar, eğitim eksikliği, yaşam koşulları gibi birtakım etkenlere maruz kalmış insanlara vardır.
Bu kişilerin şartlarından dolayı kendimizle asla ölçü yapmayıp onların da istemediği sebeplerden dolayı bu durumda olduklarını anlamalıyız.
Peki ne yapmalıyız konusuna gelince işte en güzel örnektir, Mustafakemalpaşa Belediyesi ile Kaymakamlığı'nın hayata geçirdiği, "Yaşama Katılıyorum Projesi".
İlçedeki dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonunu sağlamak amacıyla yürütülen AB destekli "Yaşama Katılıyorum Projesi" uzun soluklu çalışmanın ürünüdür.
Belediye Başkanı Sadi Kurtulan devam eden projeyle ilgili bugüne kadar kişisel gelişim, bilinçlendirme, anne-çocuk seminerleri, inceleme ziyaretleri, müzik akademisi, girişimcilik ve iş adamlarına eğitim gibi pek çok çalışmayla bin 675 kişiye ulaşıldığını gururla söylüyor.
Projenin eylülde başlayacak ikinci etabında ise ilçenin hayat tarzına ilişkin 200 öğrenciye mesleki eğitim rehberliği, 20 öğrenciye tiyatro eğitimi, at arabası sahibi 25 Roman vatandaşa ehliyet, engellilerden kadınlara, işsizlerden çocuklara ve Roman vatandaşlardan oluşan dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonunu, istihdamın artırılmasını ve önyargılı oluşmuş engellerin ortadan kaldırılması hedefleniyor.
Ortak yaşam kültürünü koruyarak insanların hayatında olumlu bir değişime katkı verirken de topluma kazandırmak adına yapılan "Yaşama Katılıyorum Projesi"ne katkı koyanları ayakta alkışlıyorum.

İznik Bursa'nın tarihi gururu olacak

İznik'i İznik yapan unsurlardan biri de ilçenin etrafını çevreleyen 4 bin 970 metre uzunluğunda tarihi surlarıdır.
İlgisizlikten yok olmaya yüz tutmuş 2000 yıllık surlar nihayet Büyükşehir Belediyesi'nce onarılmaya başlandı.


Roma Tiyatrosu, sahil düzenlemesi, müzenin açılması, göl içindeki bazilika ve devam eden surların onarılması çalışmalarının bitmesi ve de UNESCO'nun neticelenmesi İznik'in değerini ve de önemi daha da artıracaktır.

Mustafakemalpaşa logosu üzerine

Mustafakemalpaşa Belediyesi kuruluşunun 136. yılına yeni logoyla girmiş.


80'li yıllarda Bursa Belediyesi'nin logosundan esinlenerek çizilen, sarı, mavi ve yeşil tonlar üstünde cami, köprü ve tarımsal ürünlerin bulunduğu Mustafakemalpaşa Belediyesi'nin kurumsal logosu için daha farklı ve görsel açıdan daha iyi bir çalışma yapılabilirdi.
Nitekim Ulu Önder Atatürk'ün adını taşıyan tek şehir olması açısından da vurgu yapılmalıydı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.