Hava Durumu

“İspatlayın, başkanlıktan istifa ederim”

Yazının Giriş Tarihi: 27.09.2014 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.09.2014 08:01
Yazının başlığının dikkatinizi çektiğinden eminim. Belediye başkanının bu sözleri söylemesine neden olan konu şöyle gelişiyor.
Kentsel dönüşüm kavramı, 1999 yılında yaşadığımız deprem felaketi sonrasında hayatımıza girdi...
Kentsel dönüşüm;
Kentsel gelişmenin toplumsal ekonomik ve mekansal olarak yeniden ele alındığı ve kentteki sorunlu alanların sağlıklı ve yaşanabilir hale getirilmesi için yıkıp yeniden yapma, canlandırma, sağlıklaştırma için proje üretilmesi ve uygulama yapılmasıdır.
Kısaca;
Kentsel dönüşüm bir kentin dokusunu bozan sorunların giderilmesi anlamına geliyor.
En önemlisi de olası tüm doğal afet riskleri de bertaraf edilecek şekilde yeniden her türlü standartların yasalarla belirlenmiş bir şekilde yapılandırılması amaçlanmaktadır. 
İşte bu düşüncedeki Kestel Belediyesi, bir yılı aşkın süredir Vani Mehmet Mahallesi’nde yapmayı planladığı kentsel dönüşüm projesini önceki akşam düzenlediği bilgilendirme toplantısıyla hak sahiplerine tanıttı.
72 bin metrekareden oluşan konut alanına bin 38 konut, 129 iş yeri ile bin araçlık yeraltı otoparkının bulunacağı projede, çağdaş yaşamın gereksinimi olan tüm olanaklar sunuluyor.
Milletvekili Bedrettin Yıldırım, avan projeyi çizen Mimar Şenol Şimşek, meclis üyeleri ile siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı toplantıdan bir netice çıkmadı.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan hak sahiplerinin, projenin rant içerdiğini iddia etmeleri Belediye Başkanı Yener Acar’ı kızdırdı.
Sakin kişiliğiyle tanıdığımız Başkan Acar’ın ilk kez bu kadar sinirlendiğine tanık oldum.
“Rant olduğunu ispat eden olursa belediye başkanlığından istifa ederim” diyen Başkan Acar’ın 11 yıllık belediye başkanlığı görev süresince rantla adı bağdaştırılacak en son kişidir.
Netice itibarıyla kentsel dönüşüm için en önemli kural vatandaşın rızasıysa Kestel’deki dönüşüm pek de kolay olmayacaktır.

Dağyenice TBMM’de

Dünkü gazetemizin manşetinden, “Dağyenice fiyaskosu” diyerek duyurmuştuk ya..
Yeni bir gelişme oldu:
CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Dağyenice Termal Tatil Köyü Projesi’nin son durumunu öğrenmek için İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya verdiği soru önergesiyle konuyu TBMM’ye taşımış.
Verdiği önergede kapatılan İl Özel İdaresi öncülüğünde kamuoyunda beklentiye dönüşen yatırımını hatırlatan Tayan’ın,
“Bu projeler kapsamında bugüne kadar yapılan yurtiçi ve yurtdışı inceleme, araştırma gezileri için yapılan masraflar ne kadardır?
Dağyenice Mahallesi’nde kaç sondaj kuyusu açılmıştır?
Kuyulardan termal su çıkmış mıdır?
Sıcaklık dereceleri nedir?”
Şeklindeki soru önergelerine gelecek yanıtla Dağyenice’nin akıbeti daha da net şekilde ortaya çıkmış olacaktır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.