Hava Durumu

İsterseniz evliliğinizi kurtarabilirsiniz…

Yazının Giriş Tarihi: 21.05.2016 07:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.05.2016 07:05
Toplumumuzda aile önemli bir müessesedir.
Aile bireyleri arasındaki iletişim çocukların yetiştirilme tarzı, sahip oldukları gelenek ve görenekler toplumun yapısını doğrudan etkiliyor.
Artan boşanma olaylarının nedenlerinin araştırılması için TBMM’ce aile bütünlüğünü olumsuz etkileyen unsurların neler olduğu, aile kurumunun güçlendirilmesi gibi alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir komisyon oluşturulmuştu.
81 ilde inceleme yapacak olan komisyon üyeleri geçtiğimiz günlerde Bursa ve ilçelerinde de çalışma yapmıştı.
Yapılan istatistiklere göre, boşanma olaylarında ekonomik faktörlerin beşinci sırada, aile içi şiddet, madde bağımlılığı ve evlilikte saygısızlığın ilk sıralarda yer alması sonucundan meseleye bakıldığında, aile danışma merkezlerinin evlilik öncesi çiftler için ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmaktadır.
Ülkemizde ilk kez İnegöl Belediyesi’nce faaliyete geçirilen Aile Danışma Merkezi’nde, okula gitmeyen çocuklar, ergenlik dönemlerindeki sıkıntılar, karı-koca, gelin-kaynana arasındaki sorunlar, evlilik öncesi çiftlere öğütlerin, evliliğin kurtarılması gibi aileyi ilgilendiren her konuda uzmanlarca bilgiler aktarılıyor.
Günümüz modern dünyasında özellikle teknolojinin yaygınlaşmasıyla dağılmaya başlayan ve giderek çözülen aile müessesesinin iyileştirilmesi ve aile bireylerinin yaşadığı sorunlara profesyonelce çözüm aranması belediyecilik görevi değildir.
“Bir toplumda ailelerin bağları ne kadar kuvvetli olursa toplum da o kadar kuvvetli olur” diyen İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Aile Danışma Merkezi’ni açma gerekçelerini şöyle açıklıyor:
“Biz belediyeciliği park ve yol yapan, altyapı inşa eden, çöp toplayan kurum olarak görmüyoruz. Bunlar belediye olarak zaten asli görevlerimiz. Biz önce insan, önce aile diyerek bu bilinçle bu merkezi açtık”
Ayıp ve günah kavramının arasında sıkışıp kalan ailelerin dağılmasına engelleyen aile danışma merkezlerine gelecek nesillerimiz adına toplum olarak ihtiyacımız var.

Vekilden çocuk doktoru istediler

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, geçenlerde gittiği Karacabey’de ilginç bir taleple karşılaşmış.
CHP Karacabey İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, Vekil İrgil’den Karacabey Devlet Hastanesi’nde yıllardır eksikliği giderilmeyen çocuk doktoru konusunu meclis gündemine taşımasını istemiş.
Vekil İrgil de, konunun önemli olduğunu ve sorunun takipçisi olacağının sözünü vermiş.

Konu Atatürk olunca

İznik Belediye binası önündeki Atatürk’ün İznik’e özel sözlerinin yer aldığı anıtın çevre düzenlemesi nedeniyle kaldırılması tepkilere neden olmuştu.

Belediye Başkanı Osman Sargın da, düzenlemenin ardından yeniden yerine konulacağını söylemiş ve tepkileri sonlandırmıştı. Aradan geçen bir yıl sonra Başkan Sargın, Atatürk’ün o sözlerini belediye binasının ön cephesine koydurtarak sözünü tutmuş.

İnegöl’de nostaljik şenlik

İnegöl Belediyesi ve İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) işbirliğinde Klasik Araba Şenliği düzenlenmiş.
Birbirinden değerli 1960 ve 70 yıllarına ait 43 klasik arabanın sergilendiği şenliğe İnegöl halkı yoğun ilgi göstermiş.
Organizasyonun 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na denk gelmesi nedeniyle klasik otomobiller Türk bayraklarıyla donatılıp konvoy halinde şehir merkezinde tur atılmış.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.