Hava Durumu

İznik Gölü’nde gemiyle tura ne dersiniz?

Yazının Giriş Tarihi: 30.05.2016 06:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.05.2016 06:48
İki komşu ilçe olan İznik ve Orhangazi’nin doğal güzelliklerinin ortaya çıkması ve yaşam kalitesinin artırılması amaçlanan İznik Gölü’nde mavi tur seferleri yeniden başlatıldı.
Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım şirketi BURULAŞ tarafından İzmit Büyükşehir Belediyesi’nden satın alınan Akşemseddin gemisine, geçtiğimiz yıl İznik Gölü’nde iki ilçe arasında yolcu taşımacılığı yaptırılmıştı.
Bu yaz ise farklı bir uygulamayla seferler gezi gemisi formatında planlanmış.
Nitekim gezi formatında yenilenen Akşemseddin gemisi, Orhangazi İskelesi’nden hareket ederek bir saat süren keyifli bir yolculuktan sonra İznik’e ulaşacak.
Burada yarım saatlik bir molanın ardından tekrar Orhangazi İskelesi’ne dönüş yolculuğuna geçecek gemi müşterilerine 2.5 saat göl turu keyfini yaşattıracak.
İznik Gölü’nün siz de güzelliklerini keşfetmek isterseniz Akşemseddin gezi gemisiyle bu keyfi kaçırmayın derim.
Haliyle bu keyfi yaşamanın fiyatını da merak ediyorsunuzdur.
150 kişi kapasiteli gemiyle yolculuk için tek kişilik bilet ücreti 6 lira.
Ayrıca nişan, düğün ve toplantı organizasyonları için de özel kiralama yöntemiyle hizmet verebilecek gemi, geçtiğimiz haftadan itibaren seferlerine başlamış bulunuyor.
Ne dersiniz?

Gürsu’da dört mevsim havuz keyfi


Büyükşehir Belediyesi’nce dört yıl önce Gürsu’ya yaptırılan yarı olimpik yüzme havuzu şimdi de yeniden dizayn edilerek dört mevsim kullanılabilecek duruma getirilmiş.
Çatısının çelik konstrüksiyonlar sayesinde otomatik olarak açılır şekle getirilmesiyle havuz artık yaz kış rahatlıkla kullanılabilecek.

Çini Mükemmeliyet Merkezi kuruluyor


İznik Belediyesi Başkanı Osman Sargın, geçtiğimiz hafta ilçesinde toplanan Uludağ Üniversitesi Senatosu’na İznik çinisinin gelişmesi için yeni bir proje hayata geçirmek istediklerini belirtmiş ve bu konuda üniversiteden destek istemişti.
UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay başkanlığında yapılan değerlendirme sonucunda İznik çinisi için mükemmeliyet merkezi kurulması hususunda görüş birliğine varılmış.

Dizi seyretmeyip kursa gitmişler


İnegöl Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (İNESMEK) 2015-2016 eğitim öğretiminin yıl sonu geleneksel sanatlar sergisi açıldı.
Bir yıl süresince 11 farklı kurs merkezinde hazırlanan 400 eser, eski kültür merkezinde ilçe halkının beğenisine sunuldu.
Kursun açılışını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 52 farklı branşta 118 grupla 2 bin 300 vatandaşın medeni cesaretlerini kullanıp, evde oturup dizi izlemek yerine kursları tercih eden kursiyerleri başarılarından dolayı kutlamış. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.