Hava Durumu

İznik Gölü’nün kurtuluşu olacak

Yazının Giriş Tarihi: 19.10.2015 07:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.10.2015 07:17
İznik’in altyapısı olmadığı için ilçe merkeziyle birlikte göle kıyı yerleşim bölgelerinin tüm giderleri ne yazık ki, İznik Gölü’ne bırakılıyordu.
Bu durum yıllardır böyleydi.
Buna bir de tarım alanlarında kullanılan zirai ilaçları dahil ettiğimizde gölde bugüne kadar yaşam olması mucize değil mi? 
Gölün kurtuluşu için tek çare vardı o da ilçenin altyapısıyla birlikte arıtma tesisinin bir an önce yapılmasıydı.
Bu bilinen bir gerçek olmasına rağmen yatırımı yapacak İznik Belediyesi’nin ne parası ne de projesi vardı.
Hep söylüyoruz ya…
Büyükşehir Yasası’nın büyüklüğünü bu kez de İznik’te görüyoruz.
Büyükşehir Belediyesi, ilçenin ve İznik Gölü’nün adeta kurtuluşu olacak arıtma tesisinin yapımını üstlenmişti.
Altyapıyla birlikte 38 milyon liraya mal olan arıtma tesisi geçtiğimiz hafta hizmete açıldı.
Büyük ölçüde altyapısı tamamlanan ilçenin bundan böyle kanalizasyon giderleri burada toplanıp arıtıldıktan sonra göle deşarj edilecek.
Böylece İznik Gölü de yaşam kalitesinin artmasıyla birlikte gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde taşınmış olacak.

***

“Bizi vatanı satmakla suçlamışlardı”

İznik Arıtma Tesisi açılışında konuşan AK Parti 24. Dönem Milletvekili İsmail Aydın, Büyükşehir Yasası’nın çıkarılması sırasında muhalefet partilerinin ağır eleştirilerine maruz kaldıkları o süreci şöyle anlatmış:
“Bizi vatanı satmakla, belde belediyelerini peşkeş çekmekle suçladılar. Bugün bizim ne kadar haklı olduğumuz ortaya çıktı. Eğer bu yatırımı İznik Belediyesi yapsaydı, 15-20 yılda bu borcu ancak öderdi. Şimdi ise Büyükşehir Belediyemiz gerekli her yatırımı programına alıyor ve kısa zamanda hayata geçiriyor”

***

İnegöl için temiz hava protokolü imzalandı

Büyükşehir Belediyesi, kış aylarında İnegöl’ün en önemli sorunu olan hava kirliliğinin önlenebilmesi için harekete geçti...
Hava kirliliğinin en önemli gerekçesinin  mobilya sektöründe kullanılan atık malzemelerin kontrolsüz şekilde yakılarak imha edilmesi ve malzemelerin konutlarda yakıt olarak kullanılması olarak tespit edildi.
Sorunun çözümü noktasında bir dizi çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, konu taraflarıyla birlikte protokol imzalayarak yeni bir strateji belirledi.
Buna göre, Büyükşehir Belediyesi, Kaymakamlık, İnegöl Belediyesi, TSO, Marangozlar ve Mobilyacılar Odası ile OSB arasında hava kirliliğinin en aza indirilmesi hedefiyle imzalanan protokol gereği, atıklarını kontrolsüz imha eden veya atıkları konutlarda yakanlara ciddi para cezaları uygulanacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.