Hava Durumu

İznik, insanlığın ortak mirasıdır…

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2015 00:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2015 00:29
Bir yıl öncesine kadar hep şunu vurguladık.
Beş medeniyete başkentlik yapmış, halen Hıristiyan aleminin kullanılmakta olan beş kutsal kitabının hazırlandığı İznik’i niçin bu yönüyle değerlendiremiyoruz.
Biz Müslümanlar inancımız gereği nasıl kutsal topraklara gidip hacı olabiliyorsak, Hıristiyanların da hacı olmak için İznik’e gelmek istemelerinin önündeki engeller aşılmalıdır.
Çok iyi hatırlıyorum da, yıllar önce o zaman kilise bugün ise camiye dönüştürülen Ayasofya Orhan Camii’nde ayin yapmak için yurt dışından papazların İznik’e gelişlerinde ilçe halkı tarafından taşlanmışlardı.
İşte o İznik bugün UNESCO Dünya Mirası yolunda seferber olmuş durumda.
Bitinya’nın altın şehri, Roma ve Bizans’ın kültür şehri, Selçuklu’nun ilk Türk yurdu, Osmanlı’nın alimler şehri olmuş ise bu demek oluyor ki İznik, dünyada insanlığın ortak mirasıdır.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu önemli mirası korumak, tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak suretiyle dünya kenti olma yolunda önemli hamleler yapıyor.
Son olarak Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde üç gün süren yerli ve yabancı 45 akademisyenin katıldığı “UNESCO Dünya Mirası Olma Yolunda İznik Sempozyumu” yapıldı.
İnanıyorum ki, bu sempozyum İznik’in UNESCO yolunun önünü,
diğer bir değişle de İznik’i dünyaya açacaktır. 

Biber, altın çağını yaşıyor

Yenişehir’in en önemli gelir kaynaklarından biri olan biber, bu yıl adeta altın çağını yaşıyor.
Toptan kilogramı 1.5 ila 2 lira arasında alıcı bulan biberin, üreticisinin yüzünü güldürdüğünü belirten Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, bu yıl Yenişehir Ovası’ndan 65 bin ton biber üretilmesini beklediklerini, bunun 15 bin tonunun ihracata kalanının ise iç piyasada satılacağını söyledi.

Karacabey’in 50 yılı planlandı

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ile Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu tarafından ilk kez düzenlenen “Karacabey Sempozyumu” sona erdi.
İlçenin sorunlarının çözümüne yönelik önerilerde bulunmak ve gelecek vizyonunun belirlenmesine katkı sağlaması hedeflenen sempozyumda akademisyenlerin aktardığı bilgiler doğrultusunda Karacabey’in gelecekteki 50 yılının planlaması yapıldı.

Kardelen’ler yaşamalı

Kurban Bayramı’nda Mudanya’da karşıdan karşıya geçmek isteyen 15 yaşındaki Kardelen Benek’e otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybettiği kaza ilçede büyük üzüntü yaratmıştı.
Kazanın meydana geldiği Yalı Mahallesi’nden Mudanya yolunun karşı tarafına geçilmesi sırasında benzer kazaların yaşanmaması için mahalle sakinleri Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı ziyaret ederek önlem alınmasını istemişler.
Başkan Türkyılmaz, bölgede yapılması gereken çalışmaya her türlü desteği vermeye hazır olduğunu ifade ederek, Kardelen’lerin yaşaması için konunun takipçisi olacaklarının sözünü vermiş.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.