Hava Durumu

İznik, İznik olalı böyle çalışma görmemiştir…

Yazının Giriş Tarihi: 15.04.2015 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.04.2015 08:02
İlçe turlarımızı dün de İznik’le sürdürdük.
İznik’e her gidişimde hep şu düşünceye saplanıp kalıyorum…
Bitinya, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı’ya medeniyetlik yapmış avucumuzun içindeki değerin kıymetini niçin bilemiyoruz diye.
Velhasıl bugünkü yazımda ilçenin tarihini değil yapılan hizmetleri aktarmak istedim.
Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum.
Medyadan 45 dakikalı yolculuğun ardından ulaştığımız ilçeye nereden gireceğimizi şaşırdık.
Bir şekilde yol bulup girebildiğimiz ilçe merkezinde bu kez kaybolduk.
Neden biliyor musunuz?
İznik tam anlamıyla şantiyeye dönmüş.
Tüm cadde ve sokaklarında alt ve üstyapı çalışması var ki, aracınızla ilerlemeniz mümkün değil.
Bizde uygun bir yere aracımızı park edip kameraman arkadaşım Mahir’le yürüyerek belediye binasına ancak ulaşabildik.
Belediye Başkanı Osman Sargın ile AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Hersekli ile sohbetimizde öğreniyoruz, çalışmaların olduğunu.
Belediye Başkanı Sargın, ilk önce şöyle diyor;
“Allah razı olsun iki Recep’ten de…”
Mesele hemen anlaşılıyor...
İznik maalesef bugüne kadar bu çağda fosseptik çukurlarıyla kanalizasyon sorununu gideriyordu.
Büyükşehir Belediyesi’nin ilçede 150 milyon liraya ihale ettiği alt ve üstyapı çalışmalarıyla İznik şu günlerde tam anlamıyla şantiyeye dönmüş durumda.
Dün itibarıyla şehir merkezinde 39 iş makinesinin çalıştığını söyleyen Başkan Sargın, “İşte Büyükşehir Belediyesi’nin büyüklüğü budur” diyor.
Sargın, “Yıllık bütçesi 27 milyon lira olan bir belediyeyiz. Bizim bu hizmetleri yapabilmemiz hayalden öte bir şey olamazdı. Yıl sonunda İznik’in altyapısıyla birlikte 30 yıllık asbestli içme suyu boruları da yenilenmiş olacak. İznik tarihinde böyle bir yatırım görmemiştir”
Çok iyi hatırlıyorum, geçmişte tarihi yapılara zarar verebilir diye ilçe merkezinden ağar tonajlı araçların geçmesine izin verilmezdi.
Peki şimdi nasıl oluyor da yerüstünden daha çok yeraltında olduğu belirtilen tarihi eserler bu çalışmalarla zarar görmüyor?
Şeklindeki sorumuzu Başkan Sargın, bunu düşünerek altyapı çalışmalarını iki ila üç metre derinliğe inmek suretiyle sınırlı tutulduğunu belirtiyor.
Bir taraftan sokak ve caddeleri kazılan bir taraftan da tamamlanan yerlerin asfalt çalışmalarının sürdüğü İznik’te görünen o ki, her yönüyle yıllarca ihmal edilmiş bir ilçedir.

BAŞKANIN HEYECANI HİZMETİN ÖNÜNDE GİDİYOR

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, ilçe merkezinde çalışmaların sürdüğü bölgeleri gezdirirken anlıyoruz ki, heyecanı hizmetlerin önüne geçmiş…
Kalan dört yıllık görev süresi bittiğinde hayal ettiği İznik’in nasıl olması istediğini anlatırken müthiş bir heyecan içindeydi.
“Büyükşehir Belediyesi yapmış İznik Belediyesi yapmış hiç önemli değil. Benim için önemli olan yıllar yılı ihmal edilen ilçe halkımın hak ettiği hizmetlerin İznik’e getirilmesidir” şeklindeki sözleriyle Başkan Sargın’ın, aynı zamanda mütevazı bir kişiliğe sahip olduğu ortaya koyuyor.
Halbuki beş ayrı imparatorluğa başkentlik yaptığı her döneminde “altın şehir” unvanı verilmiş İznik’in hak ettiği değeri belki kısa vadede olmasa da orta ve uzun vadede hükümet yatırımlarıyla alacağına inanıyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.