Hava Durumu

İznik’te hayaller nasıl gerçek oluyor?

Yazının Giriş Tarihi: 16.12.2016 04:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.12.2016 04:55
İznik Belediye Başkanı Osman Sargın önceki gün arayıp da yeni hizmet binası, kültür merkezi ve sahil düzenleme projesinin temel atma törenine davet edince üç yıl önceki konuşmamız aklıma geldi.
Başkan Sargın, İznik Belediye başkan adayı olduğu dönemde vurgu yaptığı hedeflerinin arasında dikkatimi çeken iki husus olmuştu.
Biri ilçenin adını aldığı İznik Gölü’nün sahil düzenlemesi ile ilçe merkezindeki kamu binalarının sur dışına çıkarılmasıydı.
Bunun öncülüğünü de belediye olarak kendilerinin yapacağını anlatmıştı.
Gerçekten de bu iki tespit ilçenin geleceği adına önemliydi.
O gün hayal gibi görünen başkanın vaatlerinin bugün gerçeğe dönüştüğüne tanıklık ediyoruz.
Hep söylüyoruz, belediye başkanlarının hayalleri, vizyonu, hedefleri ve de inisiyatif kullanabilecek cesareti olmalı.
Yıllık 28 milyon lira bütçesi olan İznik Belediyesi’nde dün toplu temel atma törenleri yapılan yeni hizmet binası, kültür merkezi ve sahil düzenleme projesinin ekonomik tutarı 30 milyon lirayı aşıyor.
Elbette bu maddi güce sahip olmayan İznik Belediyesi’ne destek Büyükşehir Belediyesi’nden sağlanıyor.
Düşünsenize, yıllar yılı siyasi çekişmeler yüzünden hak ettiği yatırımları alamayan ilçe halkı bugün adeta İznik’i tutabilene aşk olsun dedirten yatırımlar ve projelerle farkındalık yaratıyor.
İşte burada Büyükşehir Yasası’nın ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor.
Bu yasa yürürlüğe girmemiş olsaydı Büyükşehir Belediyesi bütçesinden İznik’e bir kuruş aktarılmayacaktı.
Demem o ki, yasaya karşı çıkıp mahkemeye başvuranlar lütfedip İznik’te hayallerin nasıl gerçek dönüşüyor olduğunu görsünler.

Sahil projesinde yok yok

Darka Tesisleri’nden başlayıp Karayolları Şantiyesi’ne kadar uzanan üç kilometrelik İznik Gölü sahil düzenleme projesinde tüm detaylar düşünülmüş.
İhale bedeli 20 milyon lira olan sahil düzenleme projesinin içinde üç kilometre bisiklet ve yürüyüş yolu, büfe, restoran ve kafeden oluşan 19 tesis, 9 adet iskele, üç adet plaj, dört adet göl üzerinde seyir terası, bir adet seyir kulesi, spor ve çocuk oyun alanları yer alıyor.
Başkan Osman Sargın’ın özellikle vurguladığı 30 bin metrekare de yeşil alan bulunuyor.

Efsane kaymakama vefa

Yazımıza İznik’le başladık İznik’le bitirelim.
Görev yaptığı süre içinde İznik’teki tarihi eserlerin korunması ve gün yüzüne çıkarılmasında önemli çalışmalarıyla ilçe halkının gönlünde taht kuran ve daha sonra tayin olduğu Şanlıurfa’da vefat eden İznik eski Kaymakamı Hüseyin Avcı’nın ismi yeni yapılacak olan bulvara verilecek.
“Efsane kaymakam” olarak ilçe halkı tarafından bilinen Hüseyin Avcı’nın anısına Kırgızlar Türbesi ile sahil yolunu birleştiren caddeye Hüseyin Avcı Bulvarı adı verilmesi ocak meclisinde görüşülecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.