Hava Durumu

İznik’ten sonra Uluabat’a da gemi geliyor

Yazının Giriş Tarihi: 14.02.2016 08:18
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.02.2016 08:18
Şehrimizin dört bir tarafının görülmeye değer olduğundan hiç şüphe yok.
Bundan beş altı yıl öncesine kadar bu doğal güzellikleri bu şehirde yaşayanlar olarak bilen ve gören çok fazla değildi.
Son yıllarda, şehrin görülmeye değer güzelliklerini daha çok kişinin gidip, gezip gördüğünü hatta başkalarının da görmesi için tavsiye ettiğine tanık oluyoruz.
Tabii ki bunda sosyal medyanın önemini de göz ardı edemeyiz.
Burada paylaşılan fotoğraf ve bilgiler adeta insanı oraları gezip görmek için çağırıyor.
Bilindiği üzere İznik Gölü’ne geçtiğimiz yıl getirilen ve Orhangazi İznik arasında sefer yapması planlanarak getirilen Akşemsettin gemisi, kış aylarında beklenilen ilgiyi görmeyince şimdilik seferler iptal edilmiş durumda.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geçtiğimiz hafta yapılan belediye meclisinde konuya değinerek amaçlarının para kazanmak değil İznik Gölü’ne hareket getirmek olduğunu ve de yaz aylarında da üzeri açık ikinci bir gemi getireceklerini söyledi.
Başkan Altepe, aynı şekilde Uluabat Gölü’ne de önümüzdeki günlerde turistik gezilerin yapılabileceği üstü açık bir gemi gönderileceğinin müjdesini verdi.
Bursa için önem arz eden hem İznik hem de Uluabat göllerine getirilecek gemiler bölgeyi bu amaçla gezip görmeye gelen kişi sayısını mutlaka artıracaktır.
Meseleye bu açıdan baktığımızda her iki gölümüzü çevreleyen sahillerdeki yerleşim bölgelerine sosyal ekonomik hareket getirecektir.

“Stadın tasarruf hakkı Bursaspor’da”

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme gelen diğer önemli bir konu da yeni stadyuma Atatürk ismi verilmesinin talep edilişiydi.
Başkan Altepe de bu talebe net bir cevap verdi.
Stadın kiralanma, isim yetkisinin Bursaspor’a devredildiğini ve buna Bursaspor yönetiminin karar vereceğini anlatarak, “Her ay 25 trilyon borç var. Ne yaparlar bilmiyorum. Stadyumu kiraya verirken tüm haklarıyla Bursaspor’a verdik” ifadelerini kullandı.

Kestel’in dokunuşa ihtiyacı var

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ile AK Parti İlçe Başkanı Necmettin Ekinci’yle yeni hizmet binasında bir araya geldi.
İlçelerdeki yatırımları değerlendiren Başkan Altepe, Kestel’in Büyükşehir hizmetleriyle adım adım dönüşerek cazibe merkezi haline geleceğini söylemiş.
Biz de hatırlatmış olalım Kestel’in Büyükşehir’in dokunuşuna ihtiyacı var.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.