Hava Durumu

İznikliler bu sese kulak verin

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2015 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2015 07:57
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, geçmişte olduğu gibi dinlerin asırlar boyu birlikte yaşadığı İznik’i inanç turizminde sembol yapacaklarını söylemiş.
İznik’in tarihini ayağa kaldırmak için adını yeşil çinilerle işlenmiş kubbesinden alan Yeşil Cami’nin restorasyonuyla işe başladıklarını söyleyen Başkan Altepe, Büyükşehir’in büyüklüğünü birkaç yıl içinde herkesin göreceğini söylemiş.
1378 yılında yaptırılan altı asırlık Yeşil Cami’nin başlanan restorasyon ve çevre düzenlenmesine ilişkin çalışmalar tamamlandığında bölge sosyal ve kültürel yaşama renk katan merkez olarak ilçe turizmine hizmet verecektir.
Bursa’nın UNESCO dünya mirası listesine girmesi sırasında kazanılan tecrübeyi şimdi de İznik için aynı şekilde çalışıp evrensel değer kazanması için hiçbir engel yok.

Dört ayrı imparatorluğa başkentlik yapmış olmasıyla zaten İznik bunu fazlasıyla hak ediyor.
Müslümanlar’dan ziyade Hıristiyan dünyası açısından büyük önem taşıyan ilçenin hak ettiği değere ulaşması durumunda nasıl bir noktaya geleceğini düşünebiliyor musunuz?
Bunlar bir bütün halinde gerçekleştiğinde İznik’in ekonomisine katacağı katma değer ilçe halkının refah seviyesini de yükseltecektir.
Daha önce de yazdığımız üzere,“Dünyanın her yerinden insanların gelmesini sağlayacak pırıl pırıl bir müze kenti, yaşayan canlı bir İznik’i ayağa kaldıracak yatırımları yapmak Büyükşehir Belediyesi için hiç de zor bir iş değil” diyebilen Recep Altepe, İznik için çok önemli bir şanstır.

ZAMANINIZ VARSA GİDEN

Leylekler baharın habercisi gibidirler.
Bu yüzden de sevgiyle karşılanır gelişleri hep.
Hatta toplum arasında, leyleği havada gören kişinin o yıl gezip seyahat edecek anlamına gelen bir inanış vardır.
Peki ya, Bursa’nın, Avrupa Leylek Köyü unvanını almış bir mahallesinin olduğunu biliyor muydunuz?
İşte burası Apolyont Gölü’ne kıyı Karacabey ilçesine bağlı Eskikaraağaç Mahallesi’dir.
Mahalle halkı, her yaz öncesi gelen leylekleri koruyup kolladıkları ve onlara misafirmiş gibi davrandıkları için leylek dostu köy olarak tanınmış.
Bu davranışın büyük takdir toplaması üzerine Avrupa Leylek Köyü Birliği’ne alınan Eskikaraağaç Köyü’nde her yıl Leylek Şenlikleri yapılmaya başlanmış.

29-30-31 Mayıs tarihleri arasında bu yıl 11’incisi düzenlenecek olan, Türkiye’nin ilk ve tek Leylek Festivali’ne ev sahipliğini Karacabey Belediyesi yapacak.
Yurtdışından gelecek konuklarla birlikte yarın başlayıp hafta sonunu kapsayacak olan Türkiye’nin ilk ve tek leylek festivali, bölgedeki turizm varlığının ülke ve dünya genelinde yaygınlaştırılması noktasında büyük önem taşıyacaktır.

“YAPTIĞIM İŞTEN UTANÇ DUYUYORUM”

İnegölspor’un 1461 Trabzon’a elenmesi ve Süper Ligi’nin bir alt ligi olan PTT 1. Ligi’ne yükselememesinin ardından sosyal medyada yapılan bazı yorumlar Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı belli ki fena kızdırmış.
Sporun eğlenmek olduğunu idrak edememiş bazı fanatiklerin İnegölspor Antrenörü Şaban hocayı ağır sözlerle eleştirmesine çok üzüldüğünü belirttiği bir açılışta Alinur başkan şunları söylemiş:
“Bizim yaptığımız iş vefasız bir iş. Takımın hocasıyla alakalı öyle ağır küfürleri okuyunca yaptığım işten utanç duydum. Bazı kendini bilmezlerin söylemi bizi yolumuzdan çeviremez. Biz işimizi yapmaya devam edeceğiz” 
Bu işler zor işler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.