Hava Durumu

Kaçak fabrikalara göz yumanları vicdanlar affetmeyecektir

Yazının Giriş Tarihi: 23.09.2016 04:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.09.2016 04:57
Kestel 2’Nolu Sanayi Bölgesi’nin Gürsu Organize Sanayi Bölgesi (GÜRSAB)’a dahil edilip Uludağ Organize Sanayi Bölgesi adıyla tek çatı altında toplanmasını “Kestel ve Gürsu halkını mutlu etmeyen birleşme” başlığıyla aktarmıştık.
Bundaki amacımız; her iki ilçe halkının da bu birleşmeden ziyade sanayi bölgelerindeki ruhsatsız evet evet yanlış okumadınız yıllardır ruhsatsız kaçak çalışmasına göz yumulan boyahane fabrikalarının çevreye verdiği zararlara duyulan rahatsızlığı aktarmaktır.
Gürsu’da 102, Kestel 2’Nolu Sanayi Bölgesi’nde 92 fabrikanın Uludağ Organize Sanayi Bölgesi olmasının amacı doğalgaz ve enerjiyi daha ucuza almaktan ibarettir.
Bunun yanında daha birçok kazanımları şüphesiz var.
İki gün önce GÜRSAB Başkanı Yunus Aydın aradı.
Söz konusu birleşme sürecinin Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ile Kestel ilçe kaymakamının kendilerine talep etmeleri üzerine iki yıl önce başladığını söyledi.
Aydın, zaten kendilerinin organize sanayi bölgesi olduklarını Kestel’i bünyelerine dahil etmelerinin önemli bir artılarının olmayacağı vurgu yaptı.
Hatta ortak isim konusunda da Kestel cephesinden Vanimehmet olmasının istendiği ancak daha sonra Uludağ ismi üzerinde karar kılındığını anlattı.
Bu gelişmelerin vatandaş açısından hiçbir önemi ve sakıncası yok.
Daha önce de vurguladığımız gibi.
Beklenti, insan sağlığını tehdit eden boyahane fabrikalarının konutlarla iç içe girdiği buralardan çıkarılmasıdır.
Bacasından zehir saçan bu fabrikaların Uludağ Organize Sanayi Bölgesi’ne dahil edilecek olması bölge halkının beklentisinin önünü kapayacaktır.
Bir diğer önemli husus da, özellikle Kestel bölgesindeki 20’nin üzerinde GÜRSAB’da ise 3 adet boyahane fabrikasının ruhsatsız işletildiği iddiası doğruysa buna göz yumanları tarih ve insanlık onuru asla affetmeyecektir.

‘Başkanlar Konuşuyor’un konuğu Gürsu Belediye Başkanı

Bundan böyle cuma akşamları AS TV ekranlarından yayınlanacak olan yapımını da üstlendiğim “Başkanlar Konuşuyor” programımızın bu akşamki konuğu Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık olacak.
Işık’ın merhum Cüneyt Yıldız’dan devraldığı ve “kutsal emanet” dediği başkanlık görevi süresince ilçesine yaptığı ve de yapacağı hizmetleri anlattığı program bu akşam 22:30’da AS TV ekranlarında olacak.

Uyuşturucuyla mücadele herkesin görevi

Birkaç yıl öncesine kadar her gün uyuşturucu komasına girmiş gençlerin hastaneye kaldırıldığı İnegöl’de şükürler olsun o günler geride kaldı.
İnegöl Belediyesi’nce bir okulun yanında uyuşturucu kullanıcılarının mekanı haline gelen metruk bina önce istimlak edilmiş ardından yıkım kararı çıkarılmış. Uyuşturucuyla mücadele hepimizin görevi olduğunu unutmayın.

Doğal ortamda yaban atlarıyla maraton

İlçenin değerlerinin ülke gündemine taşınması hedefiyle bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapan Karacabey Belediyesi şimdi de geleneksel hale getirmeyi planladığı “Longoz Yarı Maratonu” organizas-yonunu 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri anısına 25 Eylül tarihinde gerçekleştirecek.
Maratonun bence en önemli çekici yönü koşulacak güzergahın yaban atlarının da bulunduğu doğal ortamda yapılacak olması.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.