Hava Durumu

Kadınlara yeter ki fırsat verilsin...

Yazının Giriş Tarihi: 05.10.2014 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.10.2014 08:29
Orhangazi’nin Paşapınar Mahallesi’nin bayan muhtarı Nuran Nalbant Dursun’un girişimleriyle Paşapınar’da kurulan kadın dayanışma derneği, ilk icraatlarını gerçekleştirmişler bile.
Eski ve atıl durumdaki okulun tadilatının yapılarak kendilerine iş alanı oluşturulması ile ilgili talebine Bursa Valiliği ve kaymakamlık olumlu yanıt vermiş.
Bayram öncesi Paşapınar’a giderek buradaki kadın derneği mensupları ile bir araya gelen Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, eski okul binası için bir proje hazırlayacakları müjdesini vermiş.
Paşapınar Kadın Dayanışma Derneği, Paşapınar Mahallesi’nde eski okul binasının tadilatının yapılarak derneğe işletme ve kahvaltı tesisleri kurulması beklentisinde.
Aynı zamanda derneğin başkanlığını da yapan Paşapınar Mahallesi Muhtarı Nuran Nalbant Dursun, okulun derneklerine tahsisi sayesinde kadınların evlerine ek gelir sağlayacakları bir yer olacağı düşüncesinde.
Daha önce Bursa Valisi tarafından hamur yoğurma makinesi ile salça makinesi verilen Paşapınar Kadın Derneği’nin bu taleplerini de yerine getirmek için kaymakamlıkça proje çalışması başlatılmış durumda.
Vali Bey’den destek sözünü alan dernek yönetimi şimdi okulun kulanabilecekleri bir tesis haline getirilmesini bekliyorlar.
Velhasıl kadınlarımızın Paşapınar Mahallesi’nde görüldüğü gibi fırsat verildiğinde aile ekonomilerine katkı sağlayacak faaliyetlerde bulunabileceklerini her daim ortaya koymaktadırlar.
Kentimizde görülüyor ki, herhangi bir özelliğiyle ön plana çıkan bölgelerimizde kadın derneği oluşumlarına artık rastlamak mümkün.

KURTLAR VADİSİ İZNİK'E GELİYOR

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın dün İstanbul’da Pana Film yetkilileri ile görüştü.
Yapım şirketi bayram sonrası İznik’e gelerek incelemelerde bulunacak.
İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ın girişimleri sonuç verdi.
Pana Film Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Canpolat ile İstanbul’da bir araya gelen Belediye Başkanı Osman Sargın’ın görüşmeleri olumlu geçmiş.
Film yönetmenleri bayram sonrası ilçeye keşif gezisinde bulunacaklarmış.
“İznik’i gördükleri zaman Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin İznik’te çekileceğinden şüphemiz yok hatta belki sinema filmi bile İznik’te çe-kilebilir”
Diyen Başkan Sargın, bunun heyecanını şimdiden yaşadıklarını ifade ediyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.