Hava Durumu

Karacabey’de yükselen bu sese kulak verilmelidir

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2016 07:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 07:13
Topraklarında üretilip işlenerek yüzün üzerinde ülkeye ihracat yapılırken de kentimizin her alanda değişim ve gelişim anlamında yatırım hamleleriyle öne çıkan ilçelerimizden biri de Karacabey’dir.
Karacabey’in kendi markaları da var…
Türkiye’de üretilen domates salçasının yüzde 24’ü Karacabey’in topraklarında üretilip fabrikalarında işlenerek dış pazarlara ve Türkiye’ye sunuluyor.
Türkiye’nin Sütaş, Nestle, Tat ve Tamek gibi belli başlı güvenilen markaları ile güvenli gıdanın adresi olmayı sürdürüyor.
Nüfusunun yüzde 70’inin tarımla geçimini sağladığı ilçenin kaderi son yıllarda önemli ölçüde pek çok yerli ve yabancı şirketlerin yatırım yapmak için tercih ettiği Karacabey arazi büyüklüğü bakımından da Bursa ilçeleri arasında üçüncü sırada yer alıyor.
Geçenlerde okudum, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü, “Uluabat Gölü’nü ve Nilüfer Çayı’nı göz önüne alarak planlı, çevreye zarar vermeyecek nitelikli sanayi firmalarını ilçemize kazandırmak istiyoruz”
şeklindeki açıklaması ülkemizin verimli toprakları sıralamasında tarımsal üretimde birinci sırada yerini alan Karacabey’in bu özelliğinin korunması yönünde bu girişim önemlidir.
Çünkü Karacabey’in tarıma dayalı bir ekonomisi var.
Karacabey’in topraklarının bereketi tarım ve tarıma dayalı sanayiye kattığı değer ilçe ticari hayatına da yansımaktadır.
KTSO Başkanı Naci Güncü, bu bereketi kaybettirmeyecek, toprağa ve doğaya zarar vermeyecek sanayi yatırımlarını ilçeye kazandırmak arzusunda olmaları aslında geleceğe yapılan en önemli yatırım olarak düşünülüp değerlendirilmelidir.
Zaten, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun faaliyete geçmesiyle ilçenin konumunu daha da önemli hale getirecektir.
Bunun için mevcut değerlerin korunarak yeni yatırımlarla ilçe ekonomisinin güçlendirilmesi gerekiyor.
“Ciddi ve çevreyi kirletmeyecek sanayicilere kucak açmak istiyoruz” diyen Başkan Naci Güncü’nün şu çağrısına kulak verilmelidir:
“Bizler geçmişimizden gelen bu mirasımıza sahip çıkarak, topraklarımızı ve doğamızı koruyarak bunun yanı sıra her geçen gün artan, ancak çevreyi kirletmeyen ve tarım arazilerini hoyratça heba etmeyen yeşil bacalı olarak nitelendirdiğimiz sanayicilerimizle yüksek katma değer üretmeyi sürdürmek istiyoruz”

Kirmastı’ya üçüncü köprü yapılacak


Kent merkezinde olduğu gibi ilçelerde de şehir içi trafiğini rahatlatacak çözümler arayan Büyükşehir Belediyesi, son olarak Mustafakemalpaşa’daki Kirmastı Deresi’ne bir köprünün daha yapımını üstlendi. Köprünün yapılacağı bölgede geçtiğimiz günlerde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, projesi tamamlanan çalışmaya bir an önce başlanılarak yaz aylarında hizmete açacaklarını söylemiş.

2016 yılı çevre  yılı olacak


Karacabey Belediyesi ilçenin Gazi Mahallesi’nde kamulaştırdığı alana önce ıhlamur ağaçları dikti ardından da burayı park olarak  kullanıma açtı.
Adına da Ihlamur Parkı adı verilen alanın mahalle sakinlerinin boş zamanlarını geçirebileceği mekan haline getirildiğini söyleyen Belediye Başkanı Ali Özkan, 2016 yılının park bahçe ve çevre düzenleme yılı olacağını söylemiş.

Türkiye’de ilk kez İnegöl’de yapıldı


İnegöl Ziraat Odası, İnegöl Halk Eğitim Merkezi ve İnegöl Adalet Sarayı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü işbirliğinde denetimli serbestlik mahkumlarının topluma kazandırılması ve iş sahibi olması için kurslar düzenleniyor.
İnegöl Adalet Sarayı Çok Amaçlı Salonu’nda kursiyer mahkumlara bahçe teknikleri konusunda eğitimler verildi.
Türkiye’de ilk kez düzenlenen kursu başarıyla tamamlayan 45 mahkuma başarı belgeleri verildi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.