Hava Durumu

Karacabey ve Yenişehir’i tutabilene aşk olsun…

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2016 07:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 07:14
İzmit-Körfez Geçiş Köprüsü, otoyol ve havaalanı, gelişimine hız katan Bursa’yı yatırım için cazip hale getiriyor.
Yenişehir Havaalanı’na İstanbul’daki havaalanlarına alternatif havalimanı olarak değerlendirilme planları yapılmaya başlandı.
Aynı şekilde İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun geçtiği bir diğer ilçemiz Karacabey de yerli yabancı yatırımcıların fabrika kurmak için yer aradığı bölge olarak öne çıkıyor.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, bölgeye yatırım yapmak için her gün yatırımcı geldiğini belirtiyor.
Bunların içinde yurtdışından gelen önemli firmaların olduğunu belirten Başkan Özkan, geçtiğimiz günlerde uzay sanayisi olarak da adlandırılan mikro-mekanik teknolojisiyle üretim yapan dünyanın bir numaralı saatçilik firmalarının, Ortadoğu ve Uzakdoğu’ya hizmet verecek tesisler için Karacabey’i tercih ederek kendileriyle irtibata geçtiğini söylüyor.
Tesisin kurulması konusunda her türlü desteği kendilerine vereceklerini ifade ettiklerini söyleyen Özkan, tek şartlarının eleman ihtiyaçlarını Karacabey Belediyesi’nin gerçekleştireceği eğitim projelerinden temin etmek olduğunu söyledi.
Ayrıca TEKNOSAP Projesi’nin de Karacabey’de faaliyete geçmesiyle kısa sürede ilçenin ekonomik üretim değerleri sayesinde daha da gelişip nüfusu artacaktır.
Kentimizde yıldızı giderek parlayan bir diğer ilçemiz de hiç şüphe yok ki Yenişehir’dir.
Devletin yatırımlarıyla Türkiye’nin dikkatini çeken Yenişehir Ovası adeta paylaşılamıyor.
Havaalanı, hızlı tren, Otomotiv Test Merkezi, uçak fabrikası derken Yenişehir’e şimdi de KKTC Girne Amerikan Üniversitesi tarafından havacılık okulu kurulmak isteniyor.
Kentin batısında Karacabey, doğusunda Yenişehir, her ikisinin de ortak noktası nüfuslarının yüzde 70’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağlıyor olmasıdır.
O halde bu noktada yapılacak şey, iki ilçenin de önceliğinin orta ve uzun vadede tarım alanlarına zarar vermeyecek özellikte tesislerin kurulması şartı esas alınmalıdır.
Zira Bursa’da tarım yapılabilecek en verimli arazilerin Yenişehir ve Karacabey’de kaldığını unutmamalıyız.

4 bin öğrencinin katılımıyla başladı


İnegöl Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Spor Müdürlüğü’nün düzenlediği “Başkanlık Kupası”na dört bin öğrenci katılacakmış.
Futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, atletizm ve futsal olmak üzere altı branşta yapılacak müsabakalara kızlar ve erkekler olmak üzere katılım sağlanacak.
Dün başlayıp 13 Mayıs’a kadar sürecek turnuvada toplamda 422 müsabaka yapılması hedeflenirken ilçenin adeta spor soluyacağı müthiş bir organizasyon olacak.

Yerleşkeye yakışan düzenleme


Geçenlerde geçerken gördüm.
Uludağ Üniversitesi Sunğipek Asım Kocabıyık Yerleşkesi’nin girişini oluşturan alanın çevre düzenlemesi yapılmış.
Yıllardır kötü bir görünüm oluşturan ortaöğretim kurumları ile yükseköğrenim kurumlarının iç içe olduğu yerleşkenin giriş bölümü otopark ve yaya kaldırımları yapılmasıyla güzel bir duruma getirilmiş.

“Organ bağışlarının artması gerek”


Sağlık Bakanlığı, Orhangazi Belediyesi, Kent Konseyi ve Bursa Böbrek Hastaları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, organ nakli gerektiren hastalıkların tedavisinde organ bağışının önemine dikkati çekmek amacıyla ‘Organ Bağışı ve Organ Naklinin Önemi’ isimli panel düzenlemiş.
Panelistler, konuşmalarında; kadavradan nakillerin, canlıdan nakillerin çok gerisinde kaldığını vurgulayarak toplumun tüm bireylerinin bu konuda duyarlı olması istenmiş.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.