Hava Durumu

Kaymakamlar ilçeler için ne kadar gerekli?

Yazının Giriş Tarihi: 01.07.2015 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.07.2015 08:28
Aslında Büyükşehir Belediye Yasası, kaymakamların sorumluluklarının tamamını üstlenmiş durumda.
Her ne kadar görev yaptıkları ilçede devletin temsilcisi olarak bilinseler de yeni yasada yaptırım güçlerinin idare dışında kalmadığı görülüyor.
Hatta kaymakamlık makamlarının tamamen kaldırılıp sorumluluk ve yetkilerinin yeni yasaya dayandırılarak ilçe belediye meclislerine verileceği siyasilerce dillendiriliyor.
Bunlar konuşuladursun İçişleri Bakanlığı’nın 2015 yılı valiler ve kaymakamlar kararnamesi çıktı.
Kararnameden kentimizde de altı vali yardımcısı ile dört kaymakam rotasyona tabi tutuldu. 
Öncelikle bu değişikliklerin Bursa ile sınırlı olmadığını aktaralım ki, kimilerinin öküz altında buzağı aramalarına gerek olmadığı daha net anlaşılsın.
Resmi Gazete’de önceki gün yayınlanan kararnameye göre, yaş haddinden geçtiğimiz ay emekliye ayrılan Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer’in yerine Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz atandı.
Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Edirne Vali Yardımcılığı’na atanırken, yerine Konya Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş görevlendirildi.
Rotasyona dahil edilen Yenişehir Kaymakamı Süleyman Yılmaz Osmaniye Vali Yardımcılığı’na atanırken, Yenişehir Kaymakamlığı’na ise Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Belediye Hizmetleri Daire Başkanı Rahmi Köse getirildi.
İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe Marmara Ereğlisi Kaymakamlığı’na atanırken yerine Kahramanmaraş Göksun Kaymakamı Ali Hamza Pehlivan atandı.
Yeni atanan kaymakamlarımıza hoş geldiniz derken kentimizden ayrılacak kaymakamlarımıza da yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.

Başkan, Maranki’nin onayına gerek mi var? 

Bursa’nın en önemli değerlerinden şifalı kaplıca suları sadece Çekirge semtinden ibaret olmayıp kentin dışında kalan değişik bölgelerinde de bu özelliğiyle karşımıza çıkıyor…
Bunlar;
Başta İnegöl Oylat, Mustafakemalpaşa Tümbüldek, Gemlik Terme, Orhaneli Sadağı, Harmancık Ilacaksu ve Orhangazi Keramet Ilıca suları gibi.
Her birinin insan sağlığına şifalı farklı su özellikleri bulunan bu ilçelerimiz Oylat’ın dışında maalesef tesisleşmenin çok gerisinde kalmışlardır.
Son yıllarda dünyada turizm pastasından en büyük payı yeni gelişen tatil anlayışıyla termal sağlık turizminin aldığı anlayışını görebildiğini düşündüğüm Orhangazi Belediyesi’nin bu yönde arayış içinde olduğunu duyunca mutlu oluyoruz.
İlçenin bu önemli özelliğinin ancak tesisleşerek herkes tarafından farkına varılabilmesi için yatırımcılar arayan Belediye Başkanı Neşet Çağlayan’ın daveti üzerine sağlıklı yaşam uzmanı Prof. Dr. Ahmet Maranki ilçeye gelmiş.
Önce Keramet Ilıca Kaplıcaları ile termal turizm amaçlı imar değişikliği yapılan Çakırlı Mahallesi’ndeki arsada incelemelerde bulunan Maranki, bölgeye yapılması düşünülen termal tesislerle Orhangazi’de sağlık turizmi başlatılabileceğini söylemiş.
Bu işlerin Ahmet Maranki’nin söylemesiyle değil, bilimsel analizler ve en önemlisi Orhangazi Belediye yönetiminin ortaya koyacağı kararlılıkla yapılabileceği yıllardır bilinen bir gerçektir.
Ama her ne hikmetse bu işler hep lafta kalmıştır.
Geçmişte olduğu gibi.
Temenni etmiyoruz ama göreceksiniz 3, 4 yıl sonra yine aynı şeyleri konuşuyor olacağız.
Bugün olduğu gibi…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.