Hava Durumu

Kaymakamlar ne iş yapar?

Yazının Giriş Tarihi: 10.12.2016 01:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.12.2016 01:07
Büyükşehir Yasası statüsüne dahil olan kentlerde İl Özel İdareleri’nin kapatılmasıyla ilçelerdeki kaymakamlık makamlarının da işlevi nispeten azalmıştır.
Nitekim köylerin mahalleye dönüşmesiyle, buralara hizmetlerin ilgili belediyelerce verilmeye başlanması bunun en somut göstergesidir.
Hal böyle olunca ilçelerde devleti temsil eden kaymakamların artık resmi tören ve protokollere eşlik etmesi, Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na başkanlık etmesinin dışında yetkileri sınırlandırılmıştır.
Halbuki görev yaptığı ilçeye katkı koymak isteyen bazı kaymakamların çabaları da dikkati çekiyor.
Tıpkı Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı gibi…
Zaman zaman sosyal içerikli projeler üreterek görev yaptığı ilçeye hizmet verme çabasında olan bu ilçemizin kaymakamlığı geçtiğimiz günlerde de “Tut Elimden” projesini hayata geçirmiş.
Proje sayesinde ilçedeki Roman vatandaşların yaşadığı Dere ve Yenidere mahallelerinde ilköğretim çağındaki çocukların dezavantajlı durumları gereği sosyal hayata entegre olmaları, suçlardan ve zararlı alışkanlıklardan korunmaları, eğitim seviyesinin ve kalitesinin yükseltilerek rol model olacak gençlerin yetiştirilmesi, iyi yönde özenme duygularının geliştirilerek diğer Roman çocuklara örnek olmalarının sağlanması, erken evliliklerden kaynaklanan sorunlu aile yapılarının devamında dünyaya gelen çocukların suç ortamları ve suç oluşumlarıyla tanışma riskinin oluşmasına engel olunması amaçlanıyor.
Bu hedefin sürdürülebilir bir şekilde  gerçekleştirilebilmesi için Kaymakamlık koordinasyonunda, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük işbirliği sağlanıyor.
Demek ki, kaymakamlarımız devletin şefkatini göstermek için üretmek ve de topluma katkı koymak için istediğinde yapabileceklerinin örneğidir Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı’nın bu çabaları.

Karacabey soğanına sahip çıktı

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey denince akıllara artık soğan gelmediğini söylese de Karacabey Ticaret Sanayi Odası’nın girişimleriyle Türk Patent Enstitüsü’nce Karacabey Soğanı adıyla coğrafi işaretle tescil edildi.
KTB Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan, ilçenin adıyla tarımsal ürün ortamında sürekli aranan, sağlıklı kuru soğanının diğer il ve ilçeler tarafından sahiplenilmesinin böylece önüne geçtiklerini söyledi.

“Rakamlar düzelmeden şehirler düzelmez”

İmar ve Yapı Derneği’nin “Rakamlar Düzelmeden, Şehirler Düzelmez” sloganıyla düzenlediği belediyeler arası bütçe kullanım performanslarının resmi veriler doğrultusunda değerlendirme ve ödüllendirme projesi sonuçlandı.
Nüfusu yüz binin üzerindeki 172 metropol ilçe arasında yaptığı araştırmada bütçe performansı en iyi ilçe belediyesi İnegöl oldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.