Hava Durumu

Kestel Belediyesi 5 yılını planladı

Yazının Giriş Tarihi: 22.10.2014 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 08:22
5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun kapsama alanı şöyle ifade edilmektedir.
Nüfusu 50 binin üzerinde olan belediyeler, mahalli seçimlerden sonra altı ay içinde bir sonraki mahalli seçimlere kadar olan beş yıllık süreyi kapsayan Stratejik Plan ve Performans Programı yapmak zorundadır.
Mesele bu…
Bunda amaç, çoğulcu katılımın gözetiminde kamu kaynaklarının etkili, verimli ve doğru kullanılmasını sağlamaktır.
Ayrıntıya geçmeden önce stratejik planın ne demek olduğunu birkaç konu başlığıyla aktarmak istiyorum.
Stratejik planlama, bir kurumda görev alan her kademedeki kişinin katılımını ve kurum yöneticisinin tam desteğini içeren sonuç almaya yönelik çabaların bütününü teşkil eder.
Daha anlaşılır ifadeyle;
İşbaşına gelen yerel yönetimlerin, ilçenin beş yıl süreli hizmet önceliklerini vatandaş, sivil toplum kuruluşları ve bürokratların katılımıyla plan dahilinde belirlemesidir.
Kentimizde bu kapsama 30 Mart seçimleriyle birlikte nüfusu 50 bini aşan Kestel ve Yenişehir ilçe belediyeleri de dahil olmuştur.
Yenişehir Belediyesi’nin bu konuda ne denli bir çalışma yaptığı bizlere yansımasa da Kestel Belediyesi’nin böylesine kapsamlı program çalışmasına ilk kez dahil olmalasına rağmen başarıyla tamamladığına tanık olduk.
Planın birinci ve en önemli aşamasını oluşturan vatandaş memnuniyeti değerlendirme anketi çalışmalarıyla işe başlayan Kestel Belediyesi, ilçede ikamet eden 15 ila 65 yaşları arasında 800 kişiye içeriğinde belediyeden beklentileri, nasıl bir Kestel arzu ediyorsunuz şeklinde 13 ayrı konu başlıklı sorular soruldu.
Kestel’in beş yıllık Stratejik Plan ve Performans Programı’na ilişkin talep ve isteklerin belirlenmesi adına üç ay süren çalışmanın son haliyle belediye meclis üyelerine sunulan plan daha sonra oybirliğiyle kabul edildi.
Stratejik planın bence en önemli yanı, bütçeye göre yapılması planlanan hizmetlerin belirtilen süre içinde aksamaya uğramadan tamamlanmasıdır.

GENEL MERKEZDEN İLÇELERE BİR ONAY BİR DE VETO GELDİ

Ak Parti İl Başkanlığı, ilçe kongrelerinin takvimini açıkladı.
Aslında tarihler daha önceden il başkanlığınca belirlenmiş olup onay için taslak AK Parti Genel Merkezi’ne gönderilmişti.
17 ilçenin tarihleri aynen onay görürken il başkanlığının 1 Şubat tarihinde yapılmasını talep ettiği il kongre tarihi 10 Ocak olarak değiştirildi.
Bu değişikliğe gerekçe ise, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da il kongresine katılacak olması gösterilmiş. 
İl başkanlığı, ilçe teşkilatlarına kongre tarihlerini daha önceden bildirirken bunun basınla paylaşılmaması uyarısında bulunulmuş.
Bu da yetmemiş telefonlarına mesaj göndererek talimat verilmiş.
Zaten adı üzerinde bu bir taslak…
Devlet sırrıymış gibi ne sebeptense il başkanlığının bu tutumuna anlam veremediğimi ifade etmek istiyorum.
Buna göre ilçe kongre tarih ve saatleri şöyle:
Yıldırım 14 Kasım, Karacabey-Mustafakemalpaşa 15 Kasım, Osmangazi 16 Kasım, Gemlik 21 Kasım, Yenişehir-Mudanya 22 Kasım, Nilüfer 23 Kasım, Büyükorhan-Harmancık 29 Kasım, Orhaneli-Keles 30 Kasım, Kestel 6 Aralık, Gürsu-İznik 7 Aralık, Orhangazi 13 Aralık ve İnegöl 14 Aralık.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.