Hava Durumu

Kestel’e yapılamayanı Gürsu Belediyesi yaptı

Yazının Giriş Tarihi: 22.08.2016 07:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.08.2016 07:07
Gürsu Ericik Göleti’nin çevresinde altı farklı doğa sporu yapma imkanı sunarak Bursa’da ilk olma özelliğini taşıyacak “Adrenalin Park”ın dünkü açılışında aklıma geldi. 
Gemlik, Mudanya, Gürsu ile birlikte Kestel’in de merkez ilçe olduğu on yıl önceydi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yeni merkez ilçe statüsüne dahil edilen ilçeleri gezip mavi boncuk dağıtıyordu.
Kestel’e de kurmaylarıyla gelen Başkan Altepe’nin en ödemli vaatleri arasında Gölbaşı Göleti ve çevresinde kentimiz için su sporlarının yapılabilecek, balık avcılığı ve eğitim kurumlarının kamp alanlarını oluşturulacak bir eğitim merkezi vadisi haline getirileceğini söylemişti.
Hatta Kestel Belediye Başkanı Yener Acar’la ellerinde oltalarla verdikleri poz hala Kestellilerin hafızalarında.
Süreç içinde değişik zamanlarda konu Başkan Acar tarafından Başkan Altepe’ye hatırlatılmış olsa da aradan yıllar geçmesine rağmen hiçbir gelişme yaşanmadığını bu vesileyle bir kez de biz hatırlatmış olalım istedim...
Velhasıl Gürsu Belediyesi Stratejik Planlama Birimi tarafından oluşturulan “Kırsalda Alternatif Turizmin Cazip Hale Getirilmesi Projesi”(BEBKA)’dan alınan 400 bin liralık hibe desteği ve Gürsu Belediyesi’nce de 100 bin TL’lik destekle, 500 bin TL bütçeyle hayata geçirilmiş.
Gürsu’nun doğa sporları alanında Bursa’nın merkezi olması hedefiyle oluşturulan Adrenalin Park bünyesinde tam otomatik olimpik trap ve okçuluk poligonu, dağcılık tırmanma ve ATV safari parkurları, çok amaçlı yapay duvar, kampçılık alanı, gölet sporları, airboat ve kano sporları, yamaç paraşütü eğitimi ve seyir alanları yer alıyor.
Böylece Gürsu kentimizin adrenalin tutkunlarının merkezi olacaktır.

Hem siyasetçi hem de din adamı olunmaz


Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın görevinden ayrılmasının ardından yerine Karacabey İlçe Müftüsü Durmuş Ayvaz görevlendirilmişti.
Ancak Ayvaz’ın İl Müdürlüğü serüveni üç gün sürebildi.
İl Müftü Yardımcısı Mehmet Köktaş’ın İl Müftülüğü’ne getirilmesiyle eski görevine dönen Durmuş Ayvaz 7 Haziran seçimlerinde AK Parti’den aday adayı olmak için görevinden istifa etmiş aday yapılmayınca görevine dönmüştü.
Ortada böyle bir durum varken Ayvaz hatta ilçe müftülüğünden dahi alınmalıdır.

Karacabey halkıyla dalga mı geçiliyor!


Yıllardır tek çocuk doktoruyla hizmet verilmeye çalışılan Karacabey Devlet Hastanesi’nde kısa süre önce yaşanılan ikinci çocuk doktoru sevinci kısa sürmüş.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Bilge Durgut, ay başında göreve başlamasının ardından bu kez diğer çocuk doktoru Yavuz Kaan Bütün’ün Bursa’ya görevlendirilmesi ilçe halkını fena halde kızdırmış.

“Şerden hayır çıktı”


“Şer olarak gördüğümüz kalkışma sonrası Mudanyamıza bir hayır çıkmıştır” diyen AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Dr. Murat Ünal açıkladı.
El konulan FETÖ terör örgütüne ait 78 derslikli Nilüfer Koleji Mudanya Kampusu yeni eğitim öğretim döneminde Mudanya Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak hizmet verecek.
Yine örgüte ait Güzelyalı Mahallesi’ndeki dershane ise, İlçe Halk Eğitim Merkezi’ne tahsis edilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.