Hava Durumu

Kestel-Gürsu muradına erdi

Yazının Giriş Tarihi: 11.07.2015 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.07.2015 08:28
Kentimizin hastaneden yoksun iki ilçesi vardı. Bunlar Kestel ve Gürsu.
Kestel’in 52, Gürsu’nun 76 bin nüfuslu…
İkisi de benzer özelliklere sahip.
En belirgini ise tekstil ağırlıklı sanayi bölgelerine sahip olmalarıdır. 
Dolayısıyla beş ayrı sanayi bölgesinde başta ülkemiz olmak üzere dünyanın değişik ülkelerine ihracat yapan bin civarında fabrikada iş gücü diğer ilçelere göre ciddi anlamda daha fazla.
Bu iki güzide ilçemizde yaşayanların yıllardır arzuladıkları birlikte hizmet alabilecekleri ortak bir noktada hastane yapılmasıydı.
Ancak iki ilçenin de şehir merkezine yakınlığı gerekçe gösterilerek bu arzuları hep öteleniyordu.
Bu konuda Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ile Gürsu Belediye Başkanı merhum Cüneyt Yıldız’ın ısrarcılığı hayalleri gerçeğe dönüştürdü.
İlk olarak geçtiğimiz hafta sonu Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun da katılımıyla Gürsu ilçesine merhum başkan Cüneyt Yıldız’ın isminin verileceği 75 yataklı devlet hastanesinin protokolü imzalanmıştı.
Dün de yeri belediyesince tahsis edilen Kestel’e yapılacak ve 15 milyon TL’ ye mâl olacak 125 yataklı devlet hastanesinin protokol töreni vardı.
Sağlık Bakanı Dr. Müezzinoğlu, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar ile hastanenin yapımını üstlenen hayırsever işadamı Ferudun Kahraman arasında protokol yapıldı.
Bir hafta içinde iki ilçeye de hastane yapımı protokolünün imzalarının atılması, “yapılacak, yapılmayacak” dedikodularına da noktayı koymuş oldu.

Karacabey’e kamp için 25 ülkeden öğrenci geliyor

Karacabey Belediyesi’nce bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan, “Uluslararası Yeniköy Yaz Dil Kampı” gençleri bekliyor.
İlçenin denize kıyı doğa harikası Yeniköy Mahallesi tatil bölgesindeki kampta, İtalya, Romanya, Mısır, Gürcistan, Endonezya, Makedonya, Ukrayna, Bosna Hersek, Irak, Yunanistan, Gana, Bolivya, Estonya, Fas, Cezayir, Filipinler, Belarus ve Kosova’dan olmak üzere 25 farklı ülkeden 40 yabancı misafir öğrenciyi ağırlanacak.
Aynı şekilde ülkemizin çeşitli bölgelerinden gelecek öğrencilerin de katılımıyla kamp 31 Temmuz, 5 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek.
Kampın öncelikli amacı, ortak dilleri olan İngilizce’yi geliştirmek ve ülkeler arası arkadaşlık köprüsü kurmak.

Hükümet kararlılığını gösterdi

Alo 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı hizmete girmiştir.
Bu çok önemli bir gelişme.
Sekiz bakanlığın koordinasyonunda geçtiğimiz eylül ayında başlatılan uyuşturucu ile mücadele kapsamında hizmet verecek olan ‘Alo 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı’ hükümetin uyuşturucuyla mücadeledeki kararlılığını göstermiştir.
Alo 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı,7 gün 24 saat esasına göre hizmet verecek.
Danışma hattında görev yapan 100 çağrı personeli sosyolog, psikolog, çocuk gelişim uzmanı, hemşire gibi sağlık profesyonelleri ile diğer fakülte mezunlarından oluşuyor.
Bu illetle başı dertte olanların ya da yakınlarının hatta herkesin arayıp bilgi alabileceği danışma hattı uyuşturucuyla mücadelede çok önemli rol üstlenmiş olacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.