Hava Durumu

Kılıçdaroğlu gibi Başkan Güler de yürümüş sonuç alamamıştı

Yazının Giriş Tarihi: 17.06.2017 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.06.2017 08:12

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından adalet adına yaptığı Ankara'dan-İstanbul'a yürüyüşü bana şunu anımsattı.
Gemlik Belediye Başkanlığı görevinden ihaleye fesat karıştırmak suçlamasıyla uzaklaştırılınca hakkını aramak için önce ilçesinden Bursa Valiliği'ne yürümüş sonrasında da Bursa'dan Ankara'ya TBMM'ye bisikletle pedal çevirerek gitmişti CHP'li Fatih Mehmet Güler.
Hatta partisinin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde derdini anlatmış destek istemişti.


Kadere bakın ki, Güler'in yürüyüp, bir hafta boyunca pedal basarak adalet arayışı çabaları ne yazık ki sesinin duyulmasına yetmemişti ta ki, FETÖ'nün darbe girişimine kadar.
Nitekim Güler'in görevden uzaklaştırılmasını isteyen dönemin Gemlik savcıları, kaymakamı ve Bursa Valisi ile yargılandığı dokuz davanın sekizinden beraat edip geriye kalan tek davasına bakan mahkeme başkanının da ByLock kullandığı gerekçesiyle FETÖ üyesi olmak suçundan tutuklanmıştı.
Velhasıl halkın oylarıyla seçilmiş başkanı yürümek, pedal basmak değil zaman ve yaşananlar haklı çıkarmıştır.
Kılıçdaroğlu'nun da başlattığı adalet yürüyüşü, Enis Berberoğlu'nun serbest bırakılmasında belki bugün için mümkün gibi görünmese de sonrasındaki benzer tutuklama kararlarının önünü alacağı kanısındayım.
Ayrıca 28 gün sürmesi planlanan yürüyüşte müspet ya da menfi muhtemel gelişmelerin yürüyüşün seyrini değiştirebileceği de unutulmamalıdır.

-"Mekke'de kazanıp, Medine'de harcanmaz"

Büyükşehir Belediyesi'nin önceki günkü meclis oturumuna Bursaspor'un durumu, bayan vagon tercihi tartışmaları gibi damga vuran diğer bir karar da çekilecek 152 milyon liralık kredinin 17 milyon lirasının Batman ve Siirt illerinde çevre düzenlemesi için harcanacak olmasıdır. CHP ve MHP'li üyelerin itirazı, borçlu bir belediyenin kredi çekerek başka bir kente harcama yapmasının doğru olmadığıydı.
CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ'un bu kentin parasının bu kentte yaşayanlara sormadan başka bir kente aktarılama-yacağını söylemesi ve "Mekke'de kazanıp, Medine'de harcanmaz" ifadesi de AK Partililerin oylarıyla kararın alınmasına engel olmaya yetmedi.

-Otomotiv Test Merkezi kabak tadı verdi

Kentimize yapılacak devlet yatırımları arasında öne çıkan Otomotiv Test Merkezi hakkında pek çok spekülasyonlar yapılıyor.
Siyaseten herkes bir şeyler söylese de ortada somut bir gelişme yok.
Önceki gün iftar programı için Yenişehir'e geçen AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin konuya ilişkin soruları şöyle yanıtlamış:
"Bu yatırım sadece Bursa için değil ülkemiz adına da çok önemli bir proje. Cumhurbaşkanımız da bizzat takip ediyor. Merkez için Kalkınma Bakanlığı'ndan onay bekleniyor. Onay alındığı an yetkinin Sanayi Bakanlığı'na geçmesiyle süreç başlayacak"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.