Hava Durumu

Kırsal kalkınmaya 9.6 milyon TL hibe

Yazının Giriş Tarihi: 06.05.2015 08:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.05.2015 08:59
Hani derler ya üreten, çalışan demir ışıldar diye işte buna tam bir örnektir Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Bursa’ya 9,6 milyon lira hibe vermesi.
Nasıl mı anlatayım…
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın, Bursa’nın da içinde bulunduğu bazı şehirlerde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce başlattığı kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi hibe programa var.
Programı katılmak isteyen 33 işletmenin onay başvurusunun değerlendirildiği projelerden 23’üne hibe verilmesi kararlaştırıldı.
Alternatif enerji, zeytinyağı tesisi, bitkisel ürün üretme, hayvansal orijinli gübrenin geri kazanımı gibi benzer projelerin toplam maliyeti 20 milyon lira.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, onay verdiği Bursalı 23 KOBİ’ye 9.6 milyon lira hibe vereceğini açıkladı.
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yüzde 50’si devlet tarafından karşılanacak hibe almaya hak kazanan firmaların açıklandığı toplantı düzenlenmişti.
Tarımsal sanayinin kurulması ve geliştirilmesinde uygulanan Kırsal Kalkınma Projeleri’nin önemine vurgu yapıldığı toplantıda konuşan İl Müdürü Ömer Çelik, üretilen tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, pazarlanması ve kırsalda istihdam sağlanması bakımından büyük önem taşıyan bu projeler konusunda Bursa’da bugüne kadar 108 işletmeye 21,5 milyon TL hibe ödemesinin yanı sıra 700 kişiye istihdam olanağı sağlandığına dikkati çekmiş.
Görüldüğü gibi benzer kırsal kalkınmaya yönelik projeleri olan işletmelerin programa katılmaları için hiçbir engel yok.
Siz yeter ki proje üretin… 
Bunun için istenen tek şart, hibe almaya hak kazanan projenizin beş yıl boyunca sürdürülebilir olmasıdır.

Cumhurbaşkanı’na zeytin ikramı

Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır ile yönetim kurulu üyeleri geçtiğimiz hafta yapılan TOBB‘un 71’inci Genel Kurulu’na katıldı. 
Gemlik Ticaret Borsası yöneticileri, genel kurulda geleneksel hale getirilen Yöresel Ürünler Fuarı’nda açtığı standla katılımcılara ‘Gemlik Tipi’ zeytinini tanıttılar. 
Genel kurulun son gününde katılarak fuarı gezen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, GTB standına da uğrayınca kendisine zeytin ikram edilmiş.
Gemlik Ticaret Borsası Başkanı Özden Çakır’ın zeytin ikramından dolayı teşekkür eden Erdoğan, Coğrafi İşaretinin Tanıtımı çalışmaları konusundaki başarılarının devam etmesini dileğinde bulunmuş.

Diyarbakır’a da uçuyoruz

Erzurum ve Trabzon’dan sonra şimdi de Diyarbakır uçak seferlerine hazır mısınız?
Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik, Bursa Yenişehir Uluslararası Havaalanı’ndan Diyarbakır seferlerinin başlayacağı müjdesini verdi.
23 Mayıs tarihi itibarıyla Diyarbakır-Yenişehir seferleri Anadolujet tarafında şimdilik cumartesi ve pazartesi olmak üzere haftada iki gün olarak başlayacak.
Uçaklar Diyarbakır’dan Yenişehir’e saat 9.00’da hareket edecek, Yenişehir’den ise saat 09.30’da seferler yapılacak.
Sırada Antalya var…
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.