Hava Durumu

Köfteci Yusuf’tan gençlere hayat dersi

Yazının Giriş Tarihi: 27.12.2015 08:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.12.2015 08:20
Rakiplerine oranla halka daha ucuz ve hızlı servis hizmeti sunmasıyla kentimizde Köfteci Yusuf markasıyla ünü il sınırlarını aşan Yusuf Akkaş, geçenlerde Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği “Bir Okul Bir Konuk” projesinin konuğu olmuş.
Aslında Yusuf Akkaş’ı pek çok kişi tanımaz, bilmez.
Bu durum Yusuf Akkaş’ın müşterilerine tepeden baktığı anlamına gelmesin.
Günün her saatinde 7 ayrı şubesinde işinin başında olduğundandır.
Mütevazı olduğu kadar girişimci genç işadamı olmasından olsa gerek, milli eğitim tarafından gençlere örnek olması adına katıldığı davette öğrencilerin sorduğu tüm soruları samimiyetle yanıtlamış.
“Köfteci Yusuf olarak çok büyük hedeflerimiz var. Ülkemizde medeni cesaret var ama hepimiz bu cesareti kullanmaktan çok uzağız. Bu cesaretin ve girişimciliğin hayal ürünü olmadığı gibi gençlerimize iş anlamında sıra dışı olmayı öğretmeliyiz”
Diyerek okul yöneticilerinden sonra öğrencilere Köfteci Yusuf olma yolundaki hayat tecrübelerini anlatmış.
Köfteci Yusuf temellerinin 20 yıl önce atıldığını ve ilk olarak birkaç yıl Yenişehir’de seyyar köfte satarak bu işe başladığını kaydeden Yusuf Akkaş, “Daha sonra İznik’te kendi kasap dükkanımı açtım. Ardından da Orhangazi’ye şube açtım ve bu şekilde büyümeye başladık. Köfteyi ekonomik sattığınızda dünyadaki herkese satabilirsiniz. Mesela hamburger gerçeğinde de bunu görebilirsiniz”
Öğrencilere, Köfteci Yusuf markasının bugünlere gelmesinde çektiği zorluklardan yılmayarak yoluna devam ettiğini söyleyen Yusuf Akbaş, gençlere de cesaretli olmalarını istemiş.
Akkaş, son olarak, öğrencilere ticarette en önemli unsurun, dürüstlük olduğunu vurgulamış.

Bursalı Gaziantepliler…

“Ben Anteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar Antep’i değil Türkiye’yi kurtardılar”
Bu sözleri Ulu Önder Atatürk, Kurtuluş Savaşı’nda Fransız işgalcilerine karşı kendi imkanlarıyla gösterdikleri halk direnişi sayesinde güney cephesindeki vatan topraklarını düşman işgalinden kurtarmış olmalarından ötürü sarf etmiştir.
Ardından da TBMM’ye Antep isminin önüne gazi unvanı eklenmesi için sunduğu teklifin kabul edilmesiyle daha sonra bu kentimizin ismi Gaziantep olmuştur.
Geçmişte olduğu gibi günümüzde de ülke ekonomisine önemli katkı sağlayan nadide şehirlerimizden Gaziantep, bir tarafında Suriye, diğer tarafında doğu illerimizdeki terör olaylarıyla ateş çemberi içinde kalmasından etkilenmeyip üretim yapmayı başarıyla sürdürebilmektedir.
Yazımızda, Gaziantep’in 94’üncü kurtuluş yıldönümü nedeniyle Bursa Gaziantepliler Derneği’nin düzenlediği geceden söz edecektik.
Ama mevzu Gaziantep olunca anlatılacak çok şey oluyor mesele uzayıp gidiyor.
Bursa Gaziantepliler Derneği Başkanı Hasan Erdem ve yönetim kurulunun Almira Otel’de organize ettiği, Bursa’da yaşayan Gazianteplilerin gurur gecesinde davetliler arasında katılarak eşlik ettik.
Geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler UNESCO tarafından Gaziantep mutfağının Gastronomi dalında dünyanın sekizinci ili seçilmiş olan Gaziantep yöresi yemek çeşitlerinden de ikram edilmesi gecenin farkındalığını ortaya koymuştur.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.