Hava Durumu

Kongre bitti ama kavga sürüyor

Yazının Giriş Tarihi: 26.12.2014 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.12.2014 08:17
MHP’nin Kestel İlçe Başkanlığı Kongresi hatırlanacağı gibi geçtiğimiz günlerde yapılmış ve Mehmet Kaplan diğer aday mevcut başkan Nuh Çil’in önünde seçimi kazanmıştı.
Kimilerine göre yenilgiyi hazmedemediği, kimilerine göre de partiye üye yaptığı kişilerin ihanetine uğrayan Çil, Mehmet Kaplan’ın asil ve yedek yönetim kurulu listesinde yer alan 20’yi aşkın ismin üye olmadığı gerekçesiyle İlçe Seçim Kurulu’na itiraz etmişti.
İtirazı incelenip konu Çil’in aleyhine neticelenince Kaplan’a mazbatası da takdim edildi.
Bunun üzerine Çil de konuyu Yüksek Seçim Kurulu’na taşımıştı.
Önceki gün arayan partinin aynı zamanda kurucu ilçe başkanı olan Nuh Çil, Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı başvurusunun değerlendirildiğini ve kongrenin iptali yönünde karar verildiğinin kendisine bildirildiğini söyledi.
Nuh başkanın aktardıklarına bakılırsa resmi tebligatın birkaç gün içinde kendilerine ulaşacağı dolayısıyla da kongrenin yeniden yapılacağı yönünde.
Ortaya böylesine karmaşık bir durum çıkınca biz de MHP İlçe Başkanı Mehmet Kaplan’ı arayıp gelişmelerin detayını kendisinden öğrenmek istediğimizde konunun Çil’in anlattığı gibi olmadığını öğrendik.
Kaplan, kongrenin iptal edilip tekrar yapılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, “Benim listemde evet 20 yeni üye arkadaşım var. Ancak bu arkadaşlarımız parti tüzüğüne göre seçme hakları yok ama seçilme haklarına sahiptir. Onlar da bu demokratik haklarını listemde yer alarak kullanmışlardır” diyen Kaplan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Biz işimize bakıyoruz. Önceki gün yaptığımız ilk yönetim kurulu toplantımızda görev bölümü yaptık. Hedefimiz genel seçimlerde partimizin oy potansiyelini daha da yükseltmektir. Nuh başkan böyle davranarak partimize zarar vermektedir…”
Mesele partiye üye olup olmamaksa o zaman şunu sormak istiyorum. MHP Kestel Belediye Meclis Üyesi seçilmiş olup da halen partiye üyeliği yapılmayanlar varken bunların konuşulması biraz abesle iştigal bir durdum değil midir?
Yenilmiş içilmiş, kongre bitmiş ama eski başkanın bitmeyen, kendisine göre haklı mücadelesi bakalım kongrenin tekrarlanmasına yetecek mi?

Defineciler bazilikadaki
mezarlara girdi iddiası


İnanç turizmi açısından bu denli önem arz eden İznik, aynı şekilde definecilerin de gözdesi durumunda.
Muhtelif tarihlerde defineciler olarak adlandırılan kişilerin ilçede tarihi eser aradıkları sırada yakalandıklarına pek çok kez tanık oluyoruz.
Ama son zamanlarda duyduklarımız bizleri kaygıya düşürüyor.
İznik Gölü içinde tespit edilen batık bazilika da definecilerin hedefindeymiş.
Belirlendiği günden bu yana çevresinde bir önlem alınmayan kıyıya 20 metre uzaklıkta olup 1.5 metre derinlikteki bazilikanın içindeki altı adet mezardan ikisinin defineciler tarafından içinin boşaltıldığı iddiası ilçede kulaktan kulağa yayılmış durumda.
Umarız bu iddia doğru değildir.
Nitekim, geçmişte benzer durumlarla karşılaşmamız üzülmemizden öteye gitmemiştir.

Mürsel’e vakıf üniversitesi

Balkantürk Eğitim Vakfı üyeleri, Mudanya’ya bağlı Mürsel Mahallesi’ne yapmak istedikleri vakıf üniversitesi projesiyle ilgili Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı ziyaret etmişler.
Mürsel’de 65 dönüm Hazine arazisine kurulması planlanan yerleşkede önce öğrenci yurdu, daha sonra yüksekokul ve üniversite kurma hayali olduğunu ifade eden Balkantürk Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin, mevcut arsanın yanında 40 dönümlük arazi daha tespit ettiklerini, burası için de çalışmalarını sürdürdüklerini söylemiş.
Vakfın, üniversitenin Mudanya’da kurulması arzusunun iki önemli nedeni var.
Birincisi Mürsel Mahallesi Muhtarlığı’nın bu konuda yer tahsisinde öncülük yapması diğeri ise Mudanya’nın ulaşılabilirlik açısından önemli bir noktada yer almasıdır.
Bu iki özellik nedeniyle Mudanya’da üniversite kurabilmek isteyen Uludağ Üniversitesi’nin yanı sıra Bahçeşehir, Bilkent ve ODTÜ  Mudanya Belediyesi’ne teklifte bulunmuşlar.
Mudanyamızın kıymetini bilelim…
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.