Hava Durumu

Köşeye sıkışan turizmci çıkış yolu arıyor

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2016 07:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 07:26
Rusya ile yaşanan uçak kriziyle başlayıp terör olaylarıyla gerileyen Türk turizm sektörü çıkış yolu arıyor.
Yaz turizm sezonunun başladığı bugünlerde sektörden gelen rakamlar hiç de iç açıcı görünmezken, turizm sektörünün temsilcileri yeni arayışlar içerisine girdi.
Bursa’da önceki gün Güçlü TÜRSAB Platformu Sözcüsü, turizmci Hasan Erdem’in ev sahipliğinde önemli bir buluşma gerçekleşti.
Uludağ’ın yılın 12 ayı turizme kazandırılması noktasında Wamtes Tesisleri’nde; Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Gedik, AK Parti Bursa Turizm Komisyonu Başkanı Alpaslan Yıldız, TÜRSAB Güney Marmara BYK Başkanı Mehmet Akkuş, BTSO Turizm Konseyi Başkanı Hasan Eker, Uludağ Turizmini Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Serdar Yazıcı, Bursa Turist Rehberler Odası yetkilileri, turizm ve seyahat acentesi sahipleri, otel işletmecileri bir araya geldi.
Bursalı turizm işletmecileri ve seyahat acente sahiplerinin krizi aşmak için gelinen noktayı değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda terör odaklarının ülkede güven ve huzurun olmadığı algısı yaratmak için Türk turizmini hedef seçtiği belirtildi.
Gerçekten de terörün istediği de bu değil mi?
Çünkü seslerini dünyaya duyurmak için en kolay yol Türkiye’de güven ve huzur ortamının olmadığı algısı yaratmaktır.
Bu sebeple en büyük sıkıntıyı turizm sektörünün çektiğini düşünürsek, bu noktada çıkış yolu arayan Bursalı sektör temsilcileri kentin tarihi ve doğal güzelliklerini ön plana çıkaracak tanıtım çalışmaları yapacak.
Ayrıca Uludağ’ın sadece kış aylarında değil, yaz aylarında da kullanılması için çalışmalar gerçekleştireceklerini belirten turizmci Hasan Erdem, İstanbul’dan günübirlik kente gelen turistlerin akşam tekrar döndüğünü belirterek şunları söylemiş:
“Turizm sektörünün yaşadığı bu sorunları gidermek için yapmamız gereken tek şey birlik ve beraberlik içerisinde olmaktır. En azından biz sektör temsilcileri birlik içinde olalım ki sektörümüz yaşadığı bu sıkıntılardan bir nebze de olsa kurtulsun”
Uludağ gibi bir nimetimizi ne yazık ki sadece kış sezonunda o da belirli bir kesime hitap ettiği için yeterince değerlendiremiyor olmamızın tek bir nedeni var.
O da Uludağ’ın Ankara’dan yönetilmek istenmesidir.

Sanayiciler İnegöl’de buluştu

İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Zeki Şahin’in de yönetiminde yer aldığı Türkiye Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu’nun (OSBÜK) bu ayki toplantısına İnegöl ev sahipliği yaptı.
Kaymakam Ali Akça ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın da katıldığı toplantıda konuşan OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, İnegöl’de toplanmalarının sebebinin buradaki sanayicinin sorunlarının çözümüne yönelik olduğunu söyledi.

Gemlik Eğitim Günleri başlıyor

Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediye Başkanlığı, İlçe  Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ortaklaşa düzenlenen “Gemlik Eğitim Günleri” yarın başlıyor. 
Eğitim öğretim yılının sonuna yaklaşıldığı şu günlerde başlayan sosyal etkinliklerin bir yenisi de Gemlik’te yaşanacak.
Pazartesi  günü saat 16.00’da ilk olarak İskele Meydanı’nda ilçedeki tüm okulların tanıtımının yapıldığı stantlar açılacak.
Perşembe gününe kadar sürecek etkinliklerde şiir dinletileri, folklor ve dans gösterileri aynı yerde yapılacak.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.