Hava Durumu

Küçükkumla’ya büyük yatırımlar

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2015 08:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.05.2015 08:21
Hayaldi gerçek oldu deyimi Küçükkumla’da gerçekleşti.
Yıllardır hayali kurulan ama bir türlü gerçeğe dönüştürülemeyen doğalgaz çalışmaları başladı.
Kentimizin denize girilebildiği ender sahil beldelerinden biri olan Küçükkumla’da cuma günü iki önemli çalışmanın temeli atıldı.
Birincisi, kışın 10 bin, yazın ise 100 bini aşan nüfusuyla önemli bir tatil merkezi haline gelen Küçükkumla Mahallesi’ne doğalgaz verilebilmesi için çalışmalar başladı.
10 milyon liraya mal olacak çalışmalarla bu yılın sonunda Kumlalılar, çağdaş yaşamın gereksinimi doğalgazı kullanmaya başlayacaklar.
Diğeri ise bölge yerli halkının en önemli geçim kaynağı olan zeytinciğin tarımsal sulama kaynaklarının yetersiz olması en önemli sorun haline gelmişti.
Bu konuda da merkezi hükümetin yıl içinde başlattığı çalışmalarla 20 milyon liraya mal olacak Büyükkumla Göleti yapımının temeli atıldı. 
Tatilcilerin bir beklentisi de sahil düzenleme çalışmalarına bir an önce başlanarak sezon öncesi tamamlanmasıdır.
Zira, deniz sahilinin beton yığınlarından arındırılan Küçükkumla’nın adına münhasır kumsalları sezon öncesi ilgi bekliyor.
Nitekim geçtiğimiz yıl Genelkurmay Başkanlığı’nın engeline takılan Gemlik Askeri Harası’ndan getirilemeyen kumun bu sezon öncesi getirilmesi beklenmektedir.

“Destek sizden hizmet bizden”

Bir önceki dönem üç yıl başkanvekilliği yapan, 2014 seçimlerinde de belediye başkanı seçilen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Küçükkumla’daki törende yaptığı konuşmayla ilçe meselelerine ne kadar hakim olduğunu gösterdi.
Gemlik’in AK Parti iktidarında nereden nereye geldiğini hem Büyükşehir Belediyesi hem de merkezi hükümetin yaptığı ve yapacağı yatırımlarla Marmara Bölgesi’nin gözde bir ilçesi olacağına dair törendeki konuşmasında vurgu yaptı.
Geçmişte ihmal edilen en önemli sahil ilçelerimizden biri olan Küçükkumla’nın bir diğer beklentisinin de yat limanı olduğu şeklindeki Başkan Yılmaz’ın isteğine daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de müjdeyle yanıt verdi.
“Destek sizden hizmet bizden” diyerek bu yıl içinde yat limanının Büyükkumla Deresi yatağından Armutlu Yolu’na kadar uzanan bölgede yapımına başlanacağının sözünü verdiğini açıklaması üzerine  töreni izleyen çok sayıdaki mahalle halkından alkış aldı.

Kaymakam’dan daha ötesiydi

Orhangazi’de dört yıldır ilçe kaymakamlığı görevinde bulunan Mustafa Selman Yurdaer, ay sonu itibarıyla emekliye ayrılıyor.
Ziyaretime geldiğinde tanışmıştım.
Orhangazi’de hayata geçirdiği sosyal projelerle toplumun yararına katkı koyan Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer’in çalışmalarını zaman zaman bu sütunlardan sizlerle paylaşmıştım.
En çok da dikkat çekeni ise, ilçedeki tüm birimler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımının sağlandığı projeyle, gençlerin kötü alışkanlıklara yönelmelerini engelleyici faaliyetlerinin yaygınlaştırılarak artması.
“Sizinleyiz” adının verildiği proje, BEBKA tarafından da başarılı bulunmuş ve 100 bin liralık destek sağlanmıştı.
Orhangazi’ye dair her oluşumun içinde yer almasıyla dikkatimizi çektiği için diğer kaymakamlara çalışmalarını aktardığımız yazılarımızda örnek gösterdiğimiz Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer’in ilçeye verdiği hizmetlerden dolayı Orhangazi Belediye Meclisi’nce fahri hemşerilik payesi ve beratı verilmesi kararı aslında her şeyi          anlatıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.