Hava Durumu

Kurs öğretmeni olmanız için fırsat

Yazının Giriş Tarihi: 11.12.2016 05:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.12.2016 05:08
2017-2018 eğitim öğretim yılında özel eğitim okulları, özel eğitim sınıfları, hastane sınıfları ve evde eğitim hizmetlerinde ücretli öğretmen olarak görev almak isteyenlere eğitim verilmek üzere Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım, İnegöl, Mustafakemalpaşa ve Gemlik ilçelerindeki halk eğitim merkezlerinde 80 saatlik kurslar açılacak.
"bursa.meb.gov.tr" adresinde başvuru formunu bulabileceğiniz kurslara katılım süresi yarın sona erecek.
Açılacak kurslara eğitim fakültesi mezunu olanlar, ortaöğretim alan öğretmenliği tezsiz yüksek lisans ya da pedagojik formasyon programı/pedagojik formasyon eğitimi sertifika programından birini başarı ile tamamlayanlar, Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca yüksek öğrenimlerinin veya pedagojik formasyon belgelerinin yurtiçindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olanlar, çocuk gelişimi bölümü ön lisans mezunu olanlar ve de emekli öğretmenler başvurabilirler.  
Kursa katılarak sadece 80 saatlik eğitim alınması halinde 2017-2018 eğitim öğretim yılında özel eğitim okulları, özel eğitim sınıfları, hastane sınıfları ve evde eğitim hizmetlerinde görevlendirilecekleri belirtiliyor.
Sonuç itibarıyla çevremizde o kadar çok emekli öğretmenlerimiz var ki belki kursu değerlendirerek tecrübelerini uzman öğrenci yetiştirme kursundaki gençlerle paylaşırken de kazanç sağlaması açısından faydalı olabilir mi diyerek köşemden duyurmak istedim.

Dünyada sadece insanlar yaşamıyor

“Bu şehrin insanı bizim için ne kadar kıymetliyse, çiçeği de, böceği de, sokak köpeği de o kadar kıymetli” diyebilen ender belediye başkanlarından biri olan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu sözün arkasında olduğunu 1 milyon 600 bin liraya mal olacak Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi’nin temelini atarak göstermiş.
“Can dostların yuvası” olarak nitelendirilen ve 170 metrekare kapalı alanda idari bina, hayvan hastanesi, köpek tedavi ünitesi, kedi evi, yavrulu hayvan tedavi ünitesi ile başıboş atlar için at ahırının bulunacağı merkez nisan ayında açılacak.
Tek kelimeyle bravo İnegöl Belediyesi’ne.

Kimler gazeteci kimler değil

Mustafa Özdal, geçenlerde köşesinde “Çakma gazeteciler ve basın danışmanları” başlıklı yazısında önemli bir konuya değinmiş.
Ortalıkta gazeteci kılığında dolaşan aslında ne olduğu belirsiz kişileri gerçek gazetecilerle aynı kefeye koyan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının basın davetlerine bundan böyle ben de katılmama kararı aldım.
Mustafa gibi düşünen gerçek gazeteci dostlarımız da bu duruma hassasiyet göstermeleri halinde hem mesleğin itibarını hem de birilerine kimler gazeteci kimler değil öğretmiş olacağız.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.