Hava Durumu

Lodos mağdurlarının dikkatine...

Yazının Giriş Tarihi: 05.02.2015 07:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.02.2015 07:19
Eğer siz de lodos mağduruysanız lütfen yazıyı dikkate alınız.
Valilik’in koordinatörlüğünde 17 ilçede kaymakamlık ve İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezleri’nde kriz masaları kuruldu.
Yetkililer, lodos neticesi her ne şekilde olursa olsun eviniz, aracınız, çatınız zarar gördüyse yapacağız şey duruma müdahale etmeden ilçe kaymakamlığına başvurmalısınız.
Lodos mağdurları için kaymakamlıklarda oluşturulan kriz masalarındaki görevlilerce başvurunuz değerlendirilmek üzere kabul edilecektir.
Sonrasında beyanınıza göre verdiğiniz bilgiler doğrultusunda adresinize Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden gelecek görevlilerce zarar tespiti yapılacak.
Tutulan bu tutanaklar ilçe kaymakamlıklarında oluşturulacak komisyon nezaretinde değerlendirilerek mağdur olan kişilere belirli miktarlarda ödeme yapılacak.
Ama belerttiğimiz gibi zarar ziyanınızın bir bölümünün de olsa karşılanabilmesi için yapmanız gereken iki şey var.
Birincisi zarar gören malınıza herhangi bir müdahalede bulunmayıp kaymakamlığa müracaat etmelisiniz.
Diğeri ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden zarar tespiti için gelecek ekiplerin beklenmesidir.
Lodos mağdurlarının şu ana kadar kaymakamlık ve İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezleri’ne yapılan başvuruların yüzde 70’ini ev ve iş yerlerinin çatıları oluşturuyor.
Araçları zarar gören vatandaşların da, mağduriyetlerinin karşılanabilmesi için öncelikli durumlarını belgeleyen polis raporuyla kaymakamlığa müracaat etmeleri isteniyor.
Umut ediyoruz ki, lodos mağduru vatandaşların mağduriyetleri en kısa sürede giderilmesin.

KURUCUSU OLDUĞU PARTİYE ZARAR VEREN BAŞKANIN AMACI NEYDİ?

Partili birinin, hem de kurucu başkanlığını yaptığı partisine bu denli zarar vermesi düşünülemez.
Bunu yaparken de kamuoyunu ve tabii ki, bizlere de yanlış bilgiler ve belgelerle yanıltmasının gerekçesi şimdi daha iyi anlaşılıyor ki, hırsınız kişiliğinin önüne geçmesindendir.
Sözüne ettiğim kişi MHP Kestel eski İlçe Başkanı Nuh Çil.
Seçimlerden önce ilçe başkanlığına ataması yapılan ve aynı zamanda partinin kurucu başkanı da olan Nuh Çil, iki ay önceki ilçe kongresinde aday olmuş ancak seçimi diğer aday Mehmet Kaplan kazanmıştı.
İşte ne olduysa ondan sonra olmuştur.
Seçim kaybetmeyi kabullenemeyen eski başkan, parti üyelerinin oylarıyla kongreyi kazanan Mehmet Kaplan ve listesindeki yönetim kurulu üyelerine seçimi şaibeli kazandıklarına dair YSK’ya şikayette bulunmuştu.
Hatta, kongrede kendisine oy vermeyen partisinin üyelerini çirkin sözlerle eleştirmesi kabul edilebilir bir şey değildi. 
30 Mart seçimlerinde MHP’nin Kestel’de altı meclis üyesi çıkarmasının kendi başarısı olduğunu söyleyebilecek kadar başarının bireysel değil ekip işi olduğunun farkında olamayan Nuh Çil’e sormazlar mı:
Peki yerel seçimlerde bu kadar başarılı oldunsa, kongrede başkanı olduğun partinin üyeleri neden seni seçme zahmetinde bulunmamışlardır…
Ne yazıktır ki, bizleri dolayısıyla da okurlarımızı yanlış bilgileriyle bu sütunlardan alet etmesinin, kendisine gösterilen iyi niyetin suiistimal edilmesi olarak düşünüyorum.
Velhasıl, dün ziyaretimize gelen MHP Kestel İlçe Başkanı Mehmet Kaplan, yönetim kurulu üyeleri Hamza Gözüküçük ve Murat Uludağ’ın yapacakları çalışmalarla ilçe siyasetinde pek çok şeyin değişeceğini ve bu değişeme de Nuh Çil ile başladıklarını söylemeleri bir hayli dikkat çekiciydi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.