Hava Durumu

Matlı’dan 14 mahalle halkına güvence

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2015 06:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2015 06:45
Karacabey’de geçtiğimiz hafta düzenlenen “Otoyol Projesi’nde Arazi Toplulaştırma Bilgilendirmesi” konulu toplantıda yaşananlar ilçede gündem oluşturmuş vaziyette.
Şöyle ki;
İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu’nun güzergahında kalan Karacabey’in 14 mahallesinde vatandaşlar ilçedeki arazilerinin zarar göreceği endişesi yaşayınca devreye bölge milletvekili Önder Matlı girdi.
Otoyolun geçeceği yerlerde kimsenin zararı olmasına göz yummayacaklarını belirten Matlı, bir zarar söz konusu olduğunda da telafi edileceği şeklindeki açıklamalarıyla Karacabey’deki gergin ortamı yumuşatmayı sağlamış durumda.
Matlı’nın bu konuya ilişkin açıklamalarının satır aralarında birilerine mesaj niteliği taşıyordu sanki…
“Bu konuda gerçekleştirilen toplantıda maksat bir şeyler öğrenmek miydi; yoksa, çiftçilerimizi mağdur gösterip, bunun üzerinden siyasi rant elde etmek isteyenler mi vardı? Maksat üzüm yemek olmalıydı. İnsanlarımızı bilgi kirliliği içerisinde yanıltmasınlar”
Eee gün seçim günü.
Siyasetçiler bir şekilde oy rantı çıkarabilmek için elinden geleni yapacaklardır.
Anlaşılan o ki, Önder Matlı’nın açıklamalarıyla vurgulamak istediği gibi önemli olan vatandaşların bu gibi durumlarda uyanık olup kendini kullandırmamasıdır.

KARAKILIÇ'IN SOMUT PROJELERİ VAR

Milletvekilliği için yarışan partilerin aday adayları arasında mesleki anlamda hukukçular yani avukatlar başı çekiyor.
Dün bir araya geldiğimiz MHP aday adayı Zafer Karakılıç da bu gruptan…
Çevre mühendisi eşi Esra Hanım ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıkan Zafer Karakılıç, eski bir ülkücü.
İki dönem ülkü ocakları başkanlığı yaptıktan sonra il başkan yardımcılığı görevlerinde de bulunan Karakılıç, bundan sonraki yaşamını partisinin adına TBMM’de sürdürebilmek için aday adayı olduğunu söyledi.
Ülkenin çözüm süreci adı altında çok ciddi bir yol ayrımında olduğunu hatırlatan ve bunu devletin bekası adına herkesin çok iyi düşünerek oyunu kullanmasını isteyen Zafer Karakılıç, seçilmesi durumunda parlamentoda yapacağı çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Mesleki deneyim ve birikimi anlamında yargısal yapılanmanın nasıl olması gerektiğini, yargının bağımsızlığı için yapacağı çalışmalarla hayata geçirmek olacağını belirtiyor.
“Bugün zulmedenler başta olmak üzere yargı bir gün herkese lazım olacaktır” diyen Karakılıç, bu konuda da Kenan Evren örneğini veriyor.
Yakınen tanıdığımız Zafer Karakılıç’ın bildiğimiz bir yönü de ne pahasına olursa olsun ilkelerinden taviz vermeyen bir yapısının olduğudur.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.