Hava Durumu

“Milletin vekili olarak ben ne yaptım?”

Yazının Giriş Tarihi: 27.05.2016 06:41
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 06:41
Belediye başkanlarının yıldönümlerinde adet haline gelen “icraatın içinden” toplantılarına dün CHP Milletvekili Erkan Aydın da dahil oldu.
Aydın’ın 26. dönem Bursa milletvekilliğinde henüz altı aylık dönemini kapsayan süreçte ülke ve kent adına yaptığı çalışmaların durum değerlendirmesi yaptığı toplantıya katıldık.
Ülkenin ve hükümetin genel durumu ile yerel konuları içeren iki ayrı başlıkla ele aldığı konuşmasına, “Milletvekili olarak ben neler yaptım? Bu sorunun yanıtını sizlerin aracılığıyla halkla paylaşmak için karşınızdayım” diyen Aydın’dan tek başına iktidar olmuş AK Parti Hükümeti karşısında muhalefet partisinin vekili olarak çok şey beklemek hayalden öte olamazdı.
Zira bu durumdaki muhalefet partili vekillerin yapacakları çalışmalar sınırlıdır.
Mesela; kendileri açısından yanlış ya da eksik konuların üzerine gidip çözüm önerileri sunmak, soru önergesi vermek, meclis kürsüsünden gündemle ilgili analiz yapmak ve de yasa değişikliği teklifi yapmak.
Muhalefetin geneli anlamında yaptığı bir diğer şey de, vatandaşın taleplerine, “Biz iktidar olunca bu taleplerinizin hepsini halledeceğiz…” diye yanıt vermek olmasıdır.
Erkan Aydın’ı dinlerken bir taraftan da faaliyet raporunu incelediğimizde vatandaşın sorunlarının takipçisi olup çözüm üretme çabası içinde olduğunu hissettik.
Ancak, önerilerinin sonuçlanması noktasında aynı şeyleri söylemek mümkün değil.
Çünkü bu durum Türk siyasetinin iktidar ile muhalefeti arasındaki süregelen çekişmenin sıkıntısıdır.
Yine de muhalefet partili bir milletvekilinin, “Milletin vekili olarak ben ne yaptım” noktasında kendini sorgulayan Erkan Aydın’ın üstlendiği sorumluluk bilinci gelecek için umut vericidir.

Cüneyt Başkan’ın ölüm yıldönümüydü


Ölümünün değil katledilişinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala inanamıyoruz hala kabullenemiyoruz.
Hep o gülen yüzüyle hafızalarımızda yer eden Gürsu eski Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız, bir yıl önce dün toprağa verilmişti. Cüneyt Başkan için dün ve bugün Gürsu’da çeşitli anma programları yapılıyor. İlk olarak dün belediye hizmet binasında anma programı ve mevlit okundu.Bugün sabah saatlerinde merhumun kabri başında okunacak duaların ardından öğlen saatlerinde Merkez Camii’nde mevlit programı yapılacak.

“Sağlık Bakanı Bursa için şanstı”


CHP Milletvekili Erkan Aydın, 65. Hükümet’te yer verilmeyen Bursa Milletvekili Sağlık eski Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun Bursa için kayıp olduğunu söyledi.
“Üstlendiği bakanlığı adına kentimiz için önemli bir kazanım olan Müezzinoğlu’nun görevini yeni kabinede de sürdürmesini arzuluyordum” diyen Aydın, kentin acil çözüm bekleyen sağlık yatırımlarının bu değişiklikle sekteye uğrayacağı kaygısını taşıdığını vurguluyor.

Kumlalıların Büyükşehir’den beklentisi


Kentimizin denize girilebilen en önemli sahillerinden Kumla’da bir yıldır sürdürülen sahil düzenleme çalışmalarında büyük ölçüde sona gelindi.
Bu yaz sezonunda bambaşka bir Kumla ile karşılaşacak olan tatilcilerin Büyükşehir Belediyesi’nden istekleri var.
Doğalgaz, elektrik hatları, içme ve yağmur suları ile kanalizasyon giderlerinin tamamen yenilendiği sahilin hem yaz hem da kış aylarında araç trafiğine tamamen kapatılması isteniyor.
Adeta otopark gibi kullanılan sahilde özellikle yaz aylarında yayaların yürüyüş yapmaları engelleniyormuş.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.