Hava Durumu

Milletin vicdanını rahatlatmak istiyorsanız...

Yazının Giriş Tarihi: 16.07.2017 01:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.07.2017 01:37

FETÖ ile ilişkisi olduğu tespit edilen kamu görevlerinden ihraç edilenlerin isim ve çalıştıkları kurumların listesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
Ne kadar acıdır ki, listenin devlet kurumlarına göre dağılımı şöyle:
Emniyet Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri, Milli Eğitim Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, TRT, Jandarma ve de Yüksek Öğretim Kurumu'ndan olmak üzere toplam 7 bin 563 kişinin ihraç edildiği açıklandı.
Listeyi, okuduğunuz gibi ülke yönetiminin en önemli kademeleri oluşturuyor.
Çevremizde gazeteci olduğumuzu bilen herkesin sorduğu iki sorudan birincisi budur.
Peki ya, bu isimler bu makamlara Allah'ın bir lütfu olarak gelmediklerine göre bu önemli görevlere atayan, yerleştiren, yükselten kimlerdir?
Diğeri ise vatanın bölünmez bütünlüğüne kastedenler kadar onların arkalarındaki hakim güçlerin kim olursa olsun bir an önce ortaya çıkarılıp hesap vermesini istiyorlar.
Bu beklenti bir yıldır gerçekleşmeyince doğru ya da yanlış olduğunu bilmedikleri halde ülkenin eski ve de mevcut yönetiminden bazı önemli isimler telaffuz ediliyor.
Bunun önüne geçilebilmesi, 250 şehidin kanının yerde kalmaması ve milletin vicdanlarını rahatlatabilmek hainlerin arkasındaki siyasi iradenin ortaya çıkarılmasıyla olabilecektir.

New York'a Türkiye'yi tanıtım için gidiyoruz

Siz bu satırları okurken ABD'de olacağız.
ABD'ye gidişimizin nedenini özellikle vurgulamak istiyorum ki, öküz altında buzağı aramak isteyenler olabilir!
Ne Trump'la görüşmeye ne de Pensilvanya'ya gidiyoruz.
Gidiş sebebimiz, Ekonomi Bakanlığı'nın bu iş için görevlendirilen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile New York'ta ülkemiz adına faaliyet gösterecek Türk Ticaret Merkezi'nin açılışına katılmak olacaktır.
Bu önemli organizasyona BTSO Başkanı İbrahim Burkay ile kentimizden bir grup işadamı da katılıyor.
Aynı tarihlerde yine New York'ta düzenlenen dünyanın en kapsamlı Texworld USA Fair 2017 tekstil fuarını da gezip inceleme imkanı bulacağımız bir hafta sürecek seyahatimizle ilgili ayrıntıları dönüşümüzde sizlerle paylaşmak üzere...

İki elin sesiyle Mudanya şarkıları

Müthiş projenin yaratıcısı gazeteci kardeşimiz Yavuz Gerçekçi.
Mudanyalı gençler, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın (Genç-Des) programınca desteklenen, "İki Elin Sesiyle Mudanya Şarkıları" adlı proje için TRT repertuarına girmiş Mudanya'ya özgü beş ayrı Türk Sanat Müziği eseri işaret diliyle anlatılacak.
Bu eserlerden Mudanya Güzeli, Mudanya Kızı, Mudanyalı Şükrü Çavuş, Mudanya Özlemi ve Mudanya Güzellemesi isimli eserler için ilçenin çeşitli yerlerinde çekilecek kliplerin başta TRT olmak üzere değişik kanallarda yayımlanarak gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor.
İşaret Dili Uzmanı Emine Kıvcı Biçim'in öğreticiliğinde 30 Eylül'e kadar sürecek çekimlere başlayan gençler ayrıca proje kapsamında Mudanya'nın düşman işgalinden kurtuluş günü olan 12 Eylül'de halka açık özel bir konser verecek.
Mudanya'nın tanıtımı için fırsat olabilecek proje, Mudanya Belediyesi'nce de desteklenmelidir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.