Hava Durumu

Milli projenin temeli bahara

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2016 04:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2016 04:55
Kentimizde gelecek adına öne çıkan en önemli yatırım Otomotiv Test Merkezi’dir.
Çünkü dünyada sadece yedi tane bulunan merkezden sekizincisi şehrimize yapılacak.
Projenin tamamlanmasıyla üstün vasıflı mühendislerin çalışacağı araştırma ve sertifikasyon merkezini dünyadaki diğer yedi merkezden ayıracak en önemli özelliği ise araçların ömür testinin de yapılabileceği, pistin olmasıdır.
4 bin 500 dönümlük alanın kamulaştırılarak TSE’ye devredilen arazinin projelendirme çalışmaları tamamlanmış durumda.
Yaklaşık maliyet çalışmalarının ardından ihale günü belirlenip ihalenin yapılacağını belirten TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, sonrasında eğer teknik olarak süre akamete uğramazsa 2017’nin bahar aylarında temelinin atılacağını belirtiyor.
“Çünkü bu milli bir proje, aynı zamanda yerli proje” diyen Şahin, “Bu nedenle kendi ürettiğimiz ürünlerin, otomotiv ürünlerinin test edilmesi sadece binek otomobillerin değil Türk Silahlı Kuvvetleri’nin de kullanmış olduğu araç ve gereçlerin de test edilmesi burada mümkün olacaktır” diyor.
Merkezin projelendirilmesi aşamasında önemli bir gelişme daha yaşanmış.
Şöyle ki, kamulaştırılan araziye ilaveten 300 dönüm alan daha sonradan kamulaştırılarak burada ‘Teknokent’ oluşturulacak.
Böylesine önemli bir projenin faaliyete geçmesiyle hiç şüphe yok ki, başta Bursa olmak üzere Yenişehir müthiş bir çekim merkezi olacakdır.

İyi de Büyükşehir onay verecek mi?

Mudanya Belediyesi, bir süredir üzerinde çalıştığı ve ilçeyi dünya turizminde önemli bir noktaya taşıyacağı belirtilen “Mudanya Turizm Master Planı”nı bugün kamuoyuna tanıtacak.
Biz de herkes gibi planı merak ediyoruz ama en çok da merak ettiğimiz husus, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ın neredeyse her konuda eleştirdiği Büyükşehir Belediyesi’nin dolayısıyla meclisinin plana onay verip vermeyeceği.

BEBKA’yı en güzel İnegöl kullanıyor

Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 2016 yılı teknik destek programı temmuz-ağustos dönemi değerlendirme sonuçlarını açıklamış.
Açıklanan sonuçlara göre, 43 başvurudan 31’i onaylanırken İnegöl’den üç proje öne çıkıyor.
Bunlar, kaymakamlığın Kurumsal Gelişim Projesi, belediyenin Müşteri Memnuniyeti Projesi ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün Çocuklarda İleri Yaşam Desteği projeleri destek almaya hak kazanmış.

MTTB’liler İznik’te kamp yaptı

Milli Türk Talebe Birliği’nin (MTTB) 100. Yıl İstişare Kampı Bursa İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde İznik’te yapıldı.
Kamp, MTTB Genel Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel’in yanı sıra İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Bursa MTTB İl Başkanı Samet Enes Öztürk, 45 il başkanı ile Türkiye’nin değişik bölgelerinden 200 gencin katılımıyla gerçekleşti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.