Hava Durumu

Mobil başkan görev başında

Yazının Giriş Tarihi: 19.10.2014 08:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.10.2014 08:46
Seçim beyannamesinde, “Koltukta oturan değil halkın arasında dolaşan başkan olacağım” vaadinde bulunan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, bu sözünü yerine getiriyor.
Kendisini mobil başkan olarak adlandıran Başkan Özkan, sabah mesaisine önce esnaf ziyaretleriyle başlıyormuş.
Daha sonra ilçe nüfusunun yüzde 70’inin geçim kaynağı olan çiftçiliğin yapıldığı mahallelere giderek üreticilerle bir araya geliyormuş.
Mobil başkan uygulamasını bu şekilde sürdüren Özkan, öğleden sonra da makamına geçiyormuş.
Geçtiğimiz hafta da ilçenin üretici firma ve fabrika yöneticilerini ziyaret eden başkan, son olarak da Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı ile bir araya gelmiş.
Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci Güncü ile Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan’ın da eşlik ettiği ziyarette, ilçenin tarım ve sanayi konusunda üretmesi gereken politikalar, fonksiyonlar ve planlamalar birlikte masaya yatırılmış.
Görüşmede ele alınan konular arasında üretim ve istihdamın artırılması noktasında üreticilerin belediyeden beklentileri ve isteklerinin belirlenmesi de varmış.
Görüşmedeki diğer bir önemli ayrıntı da önceki yıllarda özel bir firma tarafından yapılan Tarım Fuarı’nın bu yıl tarım başlığının yanına gıda, tarım ve hayvancılık eklenerek Karacabey Belediyesi’nce yapılması planlanmış.
Mobil başkan sloganıyla benzer buluşmaların ilçedeki tüm kesimlerle sorunları paylaşmaya devam edeceğini söyleyen Belediye Başkanı Ali Özkan,
“Seçimlerde gördük ki, halkla belediye arasında oluşmuş diyalog eksikliğini bu uygulamayla gidermeye çalışıyoruz” diyor.
Vatandaşın ayağına giden başkanı karşısında gören Karacabeyliler, mobil başkan uygulamasından bir hayli memnun olsa gerek.

CEZAEVİ KAPATILDI

Uzun süredir gündemde olan Karacabey Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nun kapanması kesinleşti.
Adalet Bakanlığı’na bağlı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü, Karacabey Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nu kapatma kararını uygulamaya soktu.
Geçenlerde kapanma işlemi tamamlanan cezaevindeki 37 hükümlü Bursa genelindeki cezaevlerine nakledilirken, personel ise şimdilik geçici olarak ilçede görev yapmaya devam ediyor.
İlçe merkezinde kalan cezaevinin kapatılmasına sebep, Avrupa Birliği kriterlerine uygun olmamasıdır. 
Şimdi merak edilen bir husus da 5 bin metrekarelik cezaevi yerinin ilçeye katkı amaçlı ne şekilde değerlendirilecek olmasıdır.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.