Hava Durumu

Mobil başkan Mustafakemalpaşa'da frene bastı

Yazının Giriş Tarihi: 08.01.2017 11:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.01.2017 11:22

Her konuda ortak özellikleriyle birbirine benzeyen iki komşu ilçe Karacabey ve Mustafakemalpaşa arasına siyasette hoş karşılanmayan gelişme yaşanmış.
Geçtiğimiz hafta boyunca Mustafakemalpaşa kamuoyunda konuşulmakla kalmayıp tepkilere kadar uzanan ilginç gelişme şöyle olmuş:
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan'ın "Mobil Başkan" tanımıyla ilçesinde bazı günlerde sabah namazı çıkışında vatandaşlara çorba dağıtıp kendi deyişiyle, 'hasbihal' etme işini Mustafakemalpaşa ilçesinin de sürdürmek istemesi tepkilere neden olmuş.
Şöyle ki:
Başkan Özkan'ın gittiği komşu ilçenin Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile AK Parti İlçe Başkanı Sadettin Akkoyunlu'ya haber vermeyerek Karacabey'de yaptığı gibi sabah namazı çıkışında çorba ve simit dağıtması AK Parti Mustafakemalpaşa teşkilatında tepkilere neden olunca konu il başkanlığına kadar taşınmış.
Başkan Özkan'ın, "Vatan Sevdalıları Platformu"nun daveti üzerine Mustafakemalpaşa'daki etkinliklere katıldığı yönündeki savunması ilçe teşkilatını tatmin etmemiş olacak ki, tepkilerini yüksek sesle dillendirmeye başlamışlar.
Özkan'ın 'habersiz' ziyaretlerinin gayesi iki ilçenin siyaseten üzerinde ağabey konumu oluşturma ya da bölge milletvekilliği adaylığı hazırlığı şeklinde algılanmış.
Bu durum üzerine Başkan Özkan, yanına AK Parti Karacabey İlçe Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli, yardımcısı Mehmet Vural, Meclis Üyesi Murat Avinç'i alarak Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'ı ziyaretinde sanki hiçbir şey yaşanmamış gibi meseleye hiç değinmemesi ilginç.
O halde bir kaşık suda fırtınalar koparmaya ne gerek vardı?

Siyasi partilerden teröre ortak tepki

Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik terör örgütlerinin saldırılarına karşı tepki koymak adına şehrimizin diğer ilçelerinde olduğu gibi İnegöl'de de siyasi partiler bir araya geldi.
AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel, CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, MHP İlçe Başkanvekili Hayati Bedir ve SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü ile partilerin yönetim kurulu üyelerinin katıldığı birlik çağrısı ilçe halkı tarafından da memnunlukla karşılanmış.

Bağımlılıkla mücadeleye mahalle bazında başlanıyor

Bir şekilde uyuşturucuya bulaşmış gençlerin bağımlılıktan kurtulması ve sosyal hayata kazandırılması yönünde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, STK ile işbirliği yaparak madde bağımlısı çocukların mahalle bazlı rehabilitasyonuna yönelik yeni bir psikososyal destek programı hazırladı. 
Gençlik ve Aile Destek Merkezi'yle planlanan ve gençlerin psikolojik danışmanlık hizmeti alarak madde bağımlılığından kurtulmasını sağlayacak program ilk olarak Bağlarbaşı Mahallesi'nde uygulamaya başlanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.