Hava Durumu

Mudanya Belediye Meclisi üzerinde oynanan oyunlar

Yazının Giriş Tarihi: 15.12.2016 01:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.12.2016 01:40
Önce bi hatırlayalım…
CHP Mudanya Belediyesi Meclis Üyesi Metin Bağcı, Metin Uyanık, Mahmure Uçar ve Mustafa Ay parti grup kararlarına uymadıkları gerekçesiyle Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz tarafından görevlerinden düşürülmüşlerdi.
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na kadar uzanan bu durum şöyle gelişmişti:
Göreve seçildiklerinde CHP’li meclis üyelerinin parti tüzüğüne uygun hareket edecekleri aksi halde görevlerinden ayrılacaklarının ispatı niteliğinde istifa dilekçelerini yazıp başkana vermişlerdi.
Aradan geçen zaman içinde bu dört isim grup kararlarına uymamaya başlamış ve son olarak da makam aracı alınması yönünde muhalefetle birlikte hareket edince Türkyılmaz da, istifa kozunu yürürlüye koyup görevlerinden düşürülmesini sağlamıştı.
Meclis üyelikleri son bulan isimlerin yerine yedek listeden yeni dört isim meclis üyeliğine getirilmişti.
Karşılıklı bu hamlelerin ardından Mudanya Belediye Meclisi’nde sular durulmuyordu.
Konuyu yargıya taşıyan dört meclis üyesinden Uyanık ve Metin Bağcı hakkında 1. Bölge Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verip Mudanya Belediyesi’nden savunma istedi. 
Mahmure Uçar ve Mustafa Ay hakkında da benzer karar çıkması bekleniyor.
Gelişmelerin geçmişte Gemlik Belediyesi’nde yaşananları akıllara getirmesi üzerine herkesin merak ettiği “Şimdi ne olacak?” sorusunu CHP İl Başkanı Şadi Özdemir’e sorduk.
“Mahkeme kararı henüz elimize ulaşmadı. Partinin tüzüğünde ifade edilen grup kararlarına uyulması yönünde prensip kararları vardır. Bu arkadaşlarımızın parti disiplini dışında davranışları ilk değildir. Daha önce de kendilerini uyarmıştım. Sorun varsa disiplin kurulunda ele alınarak değerlendirilir. Partililerin, parti yöneticisini yıpratma hakkı yoktur. Belediyenin yapacağı savunmasının ardından nihai kararın çıkmasını bekleyeceğiz.”
Herkes gibi bu ilçemizi sevenler olarak dileğimiz odur ki, sonuç ne olursa olsun bundan böyle Mudanya’da güzel şeylerin olmasıdır.
Bunun için siyasetin aklın önüne geçmesine izin verilmemelidir.

Yenişehir’in kalkınma planına tam destek

Siyasi, sosyal ve ticari güçlerini birleştirerek Yenişehir’i hak ettiği yere ulaştırmaya öncülük eden Yenişehir Düşünce Kuruluşu’nca hazırlanan, “Yenişehir Kalkınma Planı”nı üçüncü toplantısı gerçekleştirildi.
Başta Kaymakam Abdullah Çiftçi, Belediye Başkanı Süleyman Çelik, siyasi parti başkanları, kurum ve kuruluşların yanı sıra oda ile birlik başkanlarıyla geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda ortaya çıkan sonuçta, ilçenin kalkınmasına yönelik her türlü çalışmaya katılımcıların maddi ve manevi destek sözü olmuştur.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.