Hava Durumu

Mudanya Belediyesi'nde 'dört dörtlük' meclis

Yazının Giriş Tarihi: 04.03.2017 04:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.03.2017 04:55

25 yıl aradan sonra CHP'nin iktidar olduğu Mudanya Belediyesi'nde üç aydır yaşananlar ilçe gündeminden düşmek bilmiyor.
Grup kararlarına uymadıkları gerekçesiyle peşin verdikleri istifa dilekçelerini Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın işleme koyup meclis üyeliklerini düşürmek istediği Metin Bağcı, Metin Uyanık, Mustafa Ay ve Mahmure Uçar konuyu yargıya taşımış ve Bölge İdare Mahkemesi'nce görevlerine iade edilmişlerdi.
Mahkemeden bu yönde kararın çıkabileceğini hesaplayamayan CHP İl Başkanlığı, dört ismi partiden ihraç kararı almıştı.
CHP Mudanya'da önceki gün yaşanan diğer bir önemli gelişme ise CHP Genel Merkez Yüksek Disiplin Kurulu'nun çağrısıyla Ankara'ya giden Metin Bağcı, Metin Uyanık, Mustafa Ay ve Mahmure Uçar'ın yanında bir grup partili destek için gidenler arasındaydı.
Savunmalarında partileriyle bir sorunlarının olmadığını bireysel uygulamaların kendilerini de rahatsız ettikleri yönünde yapan dört ismin hakkındaki nihai karar 12 Nisan'da verilecek.
Haklarında ihraç kararı olduğu için şu anki konumlarını 'araftayım' değimine benzettiklerini söyleyen dört meclis üyesi dün yapılan Mudanya Belediye Meclisi'ne katılım gösterdiler.
Gelişmeleri izlemek üzere biz de meclis toplantısını izledik.
20 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıya partilerin meclis üyeleri eksiksiz katıldılar.
Toplantı öncesinde dikkatimizi çeken ilk gelişme ise bağımsız ama CHP'li diyebileceğimiz Metin Bağcı, Metin Uyanık, Mustafa Ay ve Mahmure Uçar'ın AK Parti grubunun arkasında oturmak isteyince, toplantı düzenini sağlamakla görevli kişinin uyarısıyla CHP grubunun arkasında yer gösterilmesine rağmen bir sıra daha arkaya geçerek kendilerini soyutlamalarıydı.
Genelde oybirliğiyle geçen gündem maddelerinin 11'incisine gelindiğinde Halitpaşa Mahallesi'ndeki bir parkın ihale yoluyla kiraya verilmesi görüşmesindeki oylamada CHP grubu kabul oyu kullanırken AK Parti ve MHP ile birlikte ret oyu kullanan bu dört ismin tavrı partisinin dışında davranış gösterdiklerinin işareti gibiydi.
Bu durum gözleri üzerinde olan meclis salonundaki çok sayıdaki izleyici arasında fısıldaşmaya neden oldu.
Gündemin 15'inci maddesine gelindiğinde ise oylama bambaşka boyuta ulaştı.
Eski bir sitenin plan değişikliğini CHP ve MHP grupların oylarıyla kabul edilirken, dört isim AK Partili meclis üyeleriyle birlikte ret oyu kullandı.
Bu durumda kendilerinin partileriyle bir sorunu olmadığını vurgulasalar da, kullanmış oldukları aksi oylarla partilerinden sanki ayrışmış bir görüntü verdiler.
Bu gördüklerim bende şöyle bir çelişki oluşturdu.
Bir taraftan destekçileriyle CHP Genel Merkezi'ne gidip partiye dönmenin çabası içinde olan dört ismin dün Mudanya meclisinde verdikleri görüntü davranışlarıyla bağdaşmıyordu.
Halbuki genel merkezin bu süreci uyarıyla geçiştirip partiye resmen dönmeleri doğrultusunda karar vermesi halinde hangi sıralarda oturup hangi partiyle hareket edecekleri büyük bir soru işaretidir.
Tüm bu yaşananlar gösteriyor ki, belki de Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz bu yaşanacakları önceden tahmin etmiş olacak ki önlemini almaya çalışmış...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.