Hava Durumu

Mudanya’dan Boğaz’a balık-ekmek yemeye gitmek

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2016 00:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.11.2016 00:43
Mudanya’dan İstanbul’a deniz ulaşımını sağlayan BUDO’nun Kabataş’ta kullandığı iskele, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nce meydan düzenlemesi nedeniyle bir süre önce deniz ulaşımına kapatılmıştı.
Bu nedenle BUDO gemileri, Sirkeci’de tahsis edilen İstanbul Kitapçısı’nın bulunduğu alandaki iskeleyi bir süredir kullanmaya başladı.
Önceki gün biz de bir grup gazeteci dostumuzla TSYD’nin genel kuruluna katılmak üzere BUDO’yla İstanbul’a gidince daha bir farkına vardık…
Daha önceleri de kullandığımız Kabataş İskelesi’nden Sirkeci İskelesi’nin yolcu açısından çok daha rahat olduğuna tanık olduk.
Nitekim İstanbul’un göbeği denilebilecek Eminönü-Sirkeci İskelesi’nden şehrin her noktasına her türlü ulaşım aracı bulmanız Kabataş’a oranla daha kolay.
Ve de BUDO ile Mudanya’dan İstanbul’a giden yolcuların neredeyse tamamının şehrin batı bölgesi yönüne gittiğini düşünürsek Sirkeci İskelesi hem bu açıdan hem de gidilecek mesafe açısından daha avantajlı.
İskelenin yolcu bekleme salonları da hiç de aktarıldığı gibi kullanışsız falan değil.
BUDO’yu kullanan Bursalı yolcular olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne tepki vermiş olsak herhalde bu işi bu denli avantaja dönüştürülemezdi.
Çünkü yetkililerce meseleye yolcu açısından değil de sözde prestij açısından bakılıp bir bardak suda fırtınalar kopartılıyor.
Halbuki aynı gün içinde hem gidiş hem de gelişimizde kullandığımız Sirkeci İskelesi’nde en küçük bir aksaklık yaşamadık.
Hatta akşam saatlerinde dönüşümüz öncesi Sirkeci İskelesi’nde BUDO’nun kalkış saatini beklerken Boğaz Köprüsü’nün yanan rengarenk ışıklarını izleyerek Eminönü’nün dünyada ün yapmış balık-ekmek keyfini yaparken İstanbul’da olmanın tadını çıkarmak harikaydı.
Tavsiye ederim.

“Sen hesap kitap biliyor musun?”

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın “Karacabeyliler önceki dönem en pahalı suyu içiyordu” şeklindeki açıklamasına eski Belediye Başkanı Ergün Koç’tan yanıt gecikmedi.
Özkan’ın yalan söylediğini ve hesap bilmediğini iddia eden Koç, “Görevi bıraktığım 2014 Mart’ından bu yana su fiyatlarının üç kat arttığını bilmeyebilirsin ancak parası cebinden çıkan ilçe halkı yakından bilmektedir” şeklinde açıklaması Karacabey’de ‘suiistimal’ polemiğine dönüşmüş durumda.

Pancar fabrikası için bir aradalar

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, Susurluk Şeker Fabrikası’nın faaliyete geçmesi için “Herkesin elini taşın altına koyması” gerektiği vurguluyor.
Bu sebeple Karacabey, Mustafakemalpaşa, Yenişehir, İnegöl ve Susurluk ilçe ziraat odası başkan ve yöneticileri bir araya gelerek üreticileri yakından ilgilendiren konu masaya yatırılmış. 
Pancarın çiftçi için alternatif bir ürün olduğu düşünülürse fabrikanın yeniden faaliyete geçmesi önemlidir.

Önce kendimize sonra kamuoyuna saygılı olmalıyız

Çünkü yaptığımız iş bunu gerektiriyor.
Öncelikle şunu vurgulamak isterim ki, Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) üyesi olmaktan gurur duyuyorum.
Önceki gün Türkiye spor kamuoyunun en prestijli derneği TSYD’nin olağanüstü genel kurulunda oy kullanmak üzere TSYD Bursa Şubesi Başkanı İlhan Öztat öncülüğünde İstanbul’a gittiğimiz kongre salonunda gördüğüm manzara karşısında hayrete düştüm.
TV ekranlarında, gazetelerdeki köşelerinde, internet sitelerinde vs. kamuoyunu bilgilendirip yorum yapan, bazılarına göre ahkam kesip, sözde demokrasi dersi veren o ünlü yorumcu ve spor yazarları olarak birbirimize dahi tahammül edemediğimiz için Divan Başkanı M. Ali Atalay tarafından genel kurul iptal edildi.
Maalesef bu haldeyiz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.