Hava Durumu

Mudanya kamuoyunu meşgul eden bu konu artık bitmelidir

Yazının Giriş Tarihi: 10.03.2017 04:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.03.2017 04:47

Mudanya Belediye Meclisi'nden yazmak sanki adetten oldu.
İlçenin siyaset gündeminden düşmeyen malum konuyla ilgili neredeyse gün aşırı bir gelişme yaşanıyor.
İşte yine ilginç bir gelişme daha yaşandı.
Bilindiği gibi CHP grup kararlarına uymadıkları için daha önceden verdikleri istifa dilekçeleri işleme konulan ama mahkeme kararıyla görevlerine dönen meclis üyeleri CHP'li Metin Bağcı, Metin Uyanık, Mustafa Ay ve Mahmure Uçar aynı süreçte İl Disiplin Kurulu'nca partiden ihraç edilmişlerdi.
Geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin genel merkeze çağrılan dört isim, kendilerine destek veren 40 kişilik partiliyle Ankara'ya gidip Yüksek Disiplin Kurulu'na savunmalarını yapmışlardı.
Savunmalarında partileriyle bir sorunlarının olmadığını bireysel uygulamaların kendilerini rahatsız ettiğini dolayısıyla partilerinden ayrılmak istemediklerini beyan etmişlerdi.
Ancak dün dört meclis üyesinin davranışı, genel merkezdeki savunmalarıyla örtüşmedi.
Dört isim, CHP Mudanya İlçe Başkanlığı'na giderek istifa dilekçelerini vermek istemişler.
İlçe Başkanı Ergül Batman da, kendilerinin partiden zaten ihraç edildiklerini dolayısıyla dilekçelerini gereksiz bularak almamış.
Metin Bağcı, Metin Uyanık, Mustafa Ay ve Mahmure Uçar'ın
bu davranışlarının kanımca iki nedeni olabilir.
Nitekim Ankara'dan olumlu bir sonuç alamayacaklarını yani ilin ihraç kararını genel merkezin de onayacağını öğrenmiş olabilirler.
Bu yüzden de kamuoyuna "İhraç edilmeden önce biz istifa ettik" izlenimi oluşturmak için olabilir.
Netice itibarıyla tutarsız davranışlar sergileyerek Mudanya kamuoyunu gereksiz meşgul eden bu dört ismin bundan böyle belediye meclisinde bağımsız olarak mı, yoksa başka bir partiyle mi birlikte hareket edeceklerini bekleyip göreceğiz.

Ekonominin ne durumda olduğunun kanıtı

Referandum sürecine adeta kilitlenen Türkiye'nin ticaret hayatındaki durgunluğun sıcak para akışını durdurması ekonomiyi olumsuz yönde etkilediğini Gemlik İcra Müdürlüğü önündeki taşınır ve taşınmaz malların satışını gösteren ilan panosunda yer kalmayınca satış ilanları üst üste asılmış.
Dövizin anormal yükselmesine bağlı piyasalarda bir süredir oluşan ekonomik durgunluk, ödemeleri de etkileyince icraya verilen dosya sayısında büyük bir artış oluşmuş durumda.

Gençlerimiz bağımlı olmasın

Ülkemizde sigara, alkol ve madde kullanım yaşının giderek düştüğü gözlenirken Yeşilay Bursa Şubesi, İnegöl'de Yeşilay'ın tanıtılması ve bağımlılıkla ilgili mücadele konusunda eğitimlere başlayacak.
Yeşilay Bursa Şube Başkanı Dr. Serhat Yamalı, Yeşilay Haftası nedeniyle yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret ederek ilçede hayata geçirilecek projelerin değerlendirmesini yapmışlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.