Hava Durumu

Mudanya Sahil Projesi stop!

Yazının Giriş Tarihi: 15.09.2015 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.09.2015 07:34
Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan “Mudanya Sahil Projesi” iki müteahhit firmanın çekişmesi yüzünden mahkeme kararıyla durduruldu.
İhaleyi alan ve alamayan iki rakip müteahhit firmanın Kamu İhale Kurumu’na (KİK) yaptığı şikayet üzerine mahkemece alınan karar sonucu çalışmalar gecikmeye sebep oluyor..
Büyükşehir Belediyesi’nde adeta krize neden olan olay şöyledir:
“Mudanya İskelesi-Mütareke Binası arası Kentsel Tasarım ve Rekreasyon İnşaatı Yapım İşi” Kamu İhale Kurumu’nun 16.07.2014 tarihli kararı uyarınca müteahhit Ahmet Yörük İnşaat ile 10.10.2014 tarihinde sözleşme imzalanmış ve yer teslimi yapılmıştır.
Bu tarihten sonra başlayan çalışmalar sürerken, 16.07.2014 tarihli kararın iptali için ihaleyi alamayan diğer müteahhit firma olan “Hidrolik İnşaat” KİK’e karşı iptal davası açmış Ankara 4. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurmuş ve kararı iptal etmiştir.
Ankara 4. İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararı uyarınca alınan KİK’in 31.10.2014 tarihli kararı uyarınca Müteahhit Ahmet Yörük İnşaat Firması ile yapılan sözleşme feshedilmiş firma ihale dışı bırakılarak kendisinden sonra en avantajlı fiyat veren Hidrolik İnşaat firmasıyla 20.02.2015 tarihinde yeniden sözleşme imzalanarak işe başlanmıştır.
Bu kez de Danıştay, Ankara 4. İdare Mahkemesi’nin kararını iptal edip, karar düzeltme yolunu da kapatarak kararı kesinleştirmiştir.
Büyükşehir Belediyesi’nde krize neden olan işin bu noktaya gelmesi zaten bir yıldır kapalı olan ve bir an önce açılmasını sabırsızlıkla bekleyen vatandaşa oluyor.
Mahkeme kararlarıyla eli kolu bağlanan Büyükşehir Belediyesi, tekrar ihaleye çıkıp işi alacak firmayla yeni sözleşme yapıp kalan çalışmanın bir an önce tamamlanmasının peşine düşecektir.

CHP’DEN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Yurt genelinde olduğu gibi ilçelerimizde de terör olaylarına tepkiler sürüyor.
Dün  bir açıklama da CHP İnegöl İlçe Başkanlığı’ndan yapıldı.
CHP İnegöl İlçe Başkan Yardımcısı Mümin Kınabaş, ülke genelinde yaşanan terör olaylarının sebep olduğu acıların herhangi bir provokasyona yol açmasına izin verilmeyeceğini belirterek, sağduyu çağrısı yaptı ve partilerinin her zaman önceliğinin Türkiye olduğunu ifade etti.

KAMALAK İNEGÖL'DEYDİ

Saadet Partisi Genel Merkezi için İnegöl’ün her zaman ayrı bir önemi vardır.
Partinin seçimlerde şansı olmasa da gösterilen birlik beraberlik ve partiye olan sadakat her zaman seçimlerin önüne geçmiştir.
Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanlığı’nın 6’ncı olağan genel kurul toplantısı, Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak´ın da katılımıyla hafta sonu gerçekleştirildi.
Tek liste ile gidilen seçimde başkanlığa üçüncü kez Ertan Sütçü seçilirken, Genel Başkan Mustafa Kamalak,“Siz çözüm süreci diye diye Güneydoğu’da bağımsızlık mı kurmaya çalışıyorsunuz” diyerek şöyle devam etmiş:
“Problemin çözümü İmralı’da ve Kandil’de değildir. Çözüm TBMM’dedir”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.